Μια διαφορετική λειτουργία των ΚΑΠΗ

kapi_agia

To Κ.Α.Π.Η. Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε εκδήλωση, σε συνεργασία με το 4ο  & το 10ο Δημοτικά Σχολεία Αγίας Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Παιχνιδιού. Η Ομάδα «Ζεύξης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών», φέτος έχουμε και το Ευρωπαϊκό Ετος Διαγενεακής Αλληλεγκύης, του Α’ τμήματος ΚΑΠΗ «έκλεισε» τη χρονιά με μία καλοκαιρινή γιορτή στον κήπο του.
Με υπεύθυνη ομάδας την εργοθεραπεύτρια του ΚΑΠΗ κ. Λαμπρινή Οικονομίδου ,οι κυρίες-μέλη του ΚΑΠΗ διηγήθηκαν το παραμύθι του Μάη, το οποίο έγραψε και επιμελήθηκε το μέλος  κ. Ελένη Κοσμαδάκη.
Στη συνέχεια, οι  μαθητές της 4ης τάξης του Δημοτικού, έπαιξαν το ρόλο του εικονογράφου και μετέφεραν στο χαρτί τις όμορφες εικόνες της ιστοριούλας.
Με την καθοδήγηση των μελών του ΚΑΠΗ αποτυπώθηκε η ιστορία του Μάη και δημιουργήθηκε ένα όμορφο βιβλιαράκι  που είναι έτοιμο για βιβλιοδεσία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η δασκάλα του 4ου Δημοτικού σχολείου κ. Χριστίνα Μακρή, ο δάσκαλος του 10ου Δημοτικού σχολείου κ. Νικόλαος Μπακόλας, πολλές γιαγιάδες και παππούδες.
Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας προσέφεραν στα παιδιά αναψυκτικά και κέικ, καθώς και μικρά δωράκια που οι ίδιες οι κυρίες κατασκεύασαν.
Είναι ένα καλό παράδειγμα σειράς αντίστοιχων πρωτοβουλιών που αναπτύσσει το ΚΑΠΗ της Αγίας Παρασκευής εδώ και χρόνια στην προσπάθεια που αποτελεί και Ευρωπαϊκή Πολιτική, οι ηλικιωμένοι να μην αποστρατεύονται και να μην αδρανοποιούνται, αλλά να συμμετέχουν σε διάφορες πρωτοβουλίες όπου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και νιώθουν χρήσιμοι.
Τα ΚΑΠΗ δεν έχουν ιδρυθεί για να παίζουν τάβλι οι φιλοξενούμενοι και να κάνουν εξετάσεις δωρεάν και να πηγαίνουν εκδρομές.  Τα ΚΑΠΗ είναι θεσμοί επανένταξης. Με αυτό το σκεπτικό και στην Καισαριανή αναπτύχθηκε μια πρωτοβουλία όπου οι ηλικιωμένοι ανέλαβαν αντίστοιχα να μεταφέρουν στους νεότερους τις μνήμες της Σμύρνης, την μαγειρική της, τα παραμύθια της και έθιμά της. Γι αυτό διοργανώθηκε μια αντίστοιχη γιορτή τα Χριστούγεννα με την δημιουργία ενός καραβιού που στολίστηκε με δώρα και εδέσματα.