Με Βιολογικά προϊόντα τρέφονται αρκετοί δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στην Αττική καθώς οι δημοτικές αρχές έχουν κάνει συμφωνία με τους παραγωγούς των βιολογικών λαϊκών για δωρεάν προμήθεια φρούτων και λαχανικών.
Οι παραγωγοί τονίζουν ότι δεν πρόκειται για τρόφιμα που μένουν. Προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα αφού πρόκειται για παιδιά.
Οι δημοτικές αρχές εκτιμούν ότι η συμφωνία αυτή μειώνει το κόστος διατροφής κατά 70% ενώ η διατροφική και υγειονομική αξία είναι ανεκτίμητη.
Εξάλλου σε πολλά δημοτικά συμβούλια έχει γίνει λόγος στους κανονισμούς λειτουργίας να γράφεται ρητά ότι τα τρόφιμα των παιδιών να είναι οικολογικά, υπάρχει όμως μεγάλη αντίρρηση στο θέμα του κόστους.
Δείτε το παράδειγμα της Ηλιούπολης όχι μόνο δεν υπάρχει κόστος, αλλά βγαίνει και φτηνότερα.
Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται στο δημαρχείο του Χολαργού στις 7:30 την Παρασκευή, εκδήλωση με θέμα την προώθηση της οικιακής βιοκαλλιέργειας και το δίκτυο των καταναλωτών βιολογικών προϊόντων από τους ίδιους του εκπροσώπους των βιολογικών καλλιεργειών.