Ολοι οι δήμοι στο κίνημα του ποδηλάτου

podilato_glifada

Το κίνημα του ποδηλάτου αγκαλιάζουν σχεδόν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας διοργανώνοντας εκδηλώσεις και όχι μόνο αγώνες για τον νέο αυτό εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.
Πέραν της κρίσιμης πολιτικής μάζας που δημιουργείται σε κάθε δήμο, οι δημοτικές αρχές αρχίζουν να βλέπουν και με ευνοϊκό μάτι την απόσυρση εκατοντάδων αυτοκινήτων από τους δήμους της πόλης τους και την σταδιακή μείωση αναγκών σε στάθμευση ειδικά στους πολυσύχναστους δρόμους και χώρους.
Ετσι κάθε εβδομάδα έχουμε και από μία εκδήλωση για το ποδήλατο.
Την περασμένη εβδομάδα οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας και ο ΑΣΔΑ διοργάνωσαν περίπατο και ποδηλασία στο Αιγάλεω.
Πριν από λίγο η Ηλιούπολη το ίδιο. Ακόμη πιο πριν διαβάζουμε το δελτίο τύπου της Γλυφάδας.
“Περισσότεροι από 900 φίλοι του ποδηλάτου συμμετείχαν στη “Bόλτα στις Γειτονιές της Γλυφάδας” που διοργάνωσε ο αθλητικός τομέας του Κ.Α.Π.ΠΑ. του Δήμου Γλυφάδας, με την υποστήριξη της COSMOTE.
Μικροί και μεγάλοι με ενθουσιασμό έστειλαν με τη συμμετοχή τους το μήνυμα ότι το ποδήλατο μπορεί να μπει στη ζωή μας και να αποτελέσει καθημερινό εναλλακτικό μέσο μεταφοράς.
Οι συμμετέχοντας χάρηκαν τη διαδρομή 17 χλμ η οποία είχε σχεδιαστεί, ώστε να συνδυάζει την ομορφιά της κάτω Γλυφάδας με την τέρψη και τη θέα της Άνω Γλυφάδας και κάποιοι από αυτούς ήταν τυχεροί και κέρδισαν δώρα κατά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της διοργάνωσης.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι μικροί ποδηλάτες ηλικίας 4-12 ετών απόλαυσαν τα πρώτα τους μαθήματα στις αρχές ασφαλούς κίνησης με το ποδήλατο, σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα ποδηλάτου, από ομάδα εκπαιδευτών με εμπειρία στο χώρο του ποδηλάτου (αθλητές, γυμναστές), στο πλαίσιο του προγράμματος «Μάθε να κάνεις Ποδήλατο».
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την υποστήριξη του Γ. Αμυρά και στήριξαν επίσης η «Interamerican» ως χορηγός αστικής ασφάλειας και η «ΑSICS» ως χορηγός σημάτων Αγώνα.
Επίσης τις υπηρεσίες τους προσέφεραν εθελοντικά για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης οι Εθελοντές πυρόσβεσης και πυροπροστασίας Γλυφάδας καθώς και οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ.