Πρόταση Σγουρού για ημέρα οδικής ασφάλειας

sgouros_vima

Πρωτότυπη πρόταση, η οποία έγινε δεκτή από όλους τους παριστάμενους, για την καθιέρωση μιας ημέρας το χρόνο αφιερωμένης στην οδική ασφάλεια με σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, διεξαγωγή λαμπαδηδρομίας, με τη συμμετοχή μαθητών στην Αττική και στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων ηλικιών στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στην Ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου, με θέμα: «Πρωτοβουλίες – Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης» το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥπΥΜΕΔΙ).
Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην ημερίδα ήταν ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σίμος  Σιμόπουλος, ο κ. Σπύρος Ζαννιάς μέλος της Δ. Ε. του ΤΕΕ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Θόδωρος Σεραφίδης, ενώ συμμετείχαν επιστημονικοί και ιδιωτικοί φορείς, σύλλογοι και ιδρύματα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει αποδεδειγμένα επιδείξει μεγάλη ευαισθησία στο μείζον ζήτημα της οδικής ασφάλειας (αποκατάσταση κόμβων φωτεινής σηματοδότησης με πόρους της Περιφέρειας, καθώς δεν έχουν μεταφερθεί οι αντίστοιχοι πόροι για την άσκηση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από το αρμόδιο Υπουργείο) την ίδια στιγμή που η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη σε θανάτους από τροχαία, θα συμβάλλει οικονομικά στη λαμπαδηδρομία». Επιπροσθέτως τόνισε ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει συνεργασία με το ΤΕΕ σε όλα τα επίπεδα για τη λήψη αποφάσεων, αλλά και για την αντιμετώπιση του εθνικού αυτού προβλήματος».
Ο κ. Σγουρός υπογράμμισε πάντως εμφατικά ότι «όταν η Περιφέρεια εκτελεί τις αρμοδιότητες, από την Κεντρική Κυβέρνηση πρέπει να της δίδονται και οι αντίστοιχοι πόροι».