Ολα όπως πρέπει από την Περιφέρεια

ypes_sgouros_ask

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθες, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, η τελική πρόβα ενόψει της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια Αττικής προς το Υπουργείο Εσωτερικών, στο ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Λ. Συγγρού 15-17) όπως ανακοίνωσε η ίδια η Περιφέρεια.
Στο πλαίσιο της εκλογικής προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία των 558 υπαλλήλων της Περιφέρειας, ο καθένας από τους οποίους έχει ξεχωριστό ρόλο, έγινε έλεγχος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επιβεβαιώθηκε η σωστή λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου και έγινε η ανταλλαγή ονομάτων των υπευθύνων κάθε τηλεφωνικής σύνδεσης.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Αντώνη Μανιτάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρού, και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Κώστα Ασκούνη, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε ότι όλα είναι απολύτως έτοιμα για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε για την άψογη συνεργασία και εξέφρασε  τη βεβαιότητα ότι όλα θα λειτουργήσουν στην εντέλεια.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών  και  τους Δήμους της Αττικής έχει μεριμνήσει τόσο για την έγκαιρη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, όσο και για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων και των πολιτών.
Μεγάλο βάρος θα δοθεί και αυτή τη φορά τόσο στην ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να μάθουν έγκαιρα πού ψηφίζουν, όσο και στη μετακίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που θα θελήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Με το σύνολο του προσωπικού καταρτισμένο και έτοιμο, με αξιοποίηση της τεχνολογίας, με συνέπεια και ταχύτητα, τηρώντας πάντα το πλαίσιο της νομιμότητας, είμαι σίγουρος  ότι η εκλογική διαδικασία και αυτή τη φορά θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.
Με την εφαρμογή για πρώτη φορά, ενημέρωσης των εφόρων των δικαστικών αντιπροσώπων για την ανάληψη καθηκόντων από τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τους Δήμους στις Περιφέρειες, με τηλεομοιοτυπία (fax), αναμένεται να εξοικονομηθούν  800.000 Ευρώ, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών, ο αριθμός των δικαιούχων αποζημίωσης για την εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία παραμένει ο ίδιος. Το ποσό των αποζημιώσεων όμως μειώνεται για τις περισσότερες κατηγορίες, πλην των εργαζόμενων στους δήμους, όπου θα υπάρξει μικρή αύξηση. Η συνολική πίστωση ανέρχεται στα 35 Εκατομμύρια Ευρώ, έναντι 50 Εκατομμυρίων Ευρώ τον περασμένο Μάιο, πράγμα που σημαίνει ότι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση δεκάδων Εκατομμυρίων Ευρώ.
Επίσης,  για πρώτη φορά αναμένεται να υπάρχει ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής.
Θέλω να τονίσω ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και να ευχαριστήσω την Αστυνομία για τη συμβολή της στην εκλογική διαδικασία».
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, για να μάθουν που ψηφίζουν, μπορούν να ενημερωθούν από:
•    την τηλεφωνική γραμμή της Περιφέρειας Αττικής 8011192002 (με αστική χρέωση), καθημερινά 08:00 – 20:00, ακόμη και την Κυριακή των εκλογών
•    Το Δήμο όπου κατοικούμε
•    Την ιστοσελίδα www.patt.gov.gr
•    Την ιστοσελίδα www.ypes.gr
•    Τα τηλέφωνα του Υπουργείου Εσωτερικών (καθημερινά 09:00-15.00) 213-136-1500 και 213-1364500

Την ημέρα των εκλογών, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη, η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει δωρεάν μεταφορικό μέσο για τα άτομα με αναπηρία. Μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 69 14 145.
Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, ο Περιφερειάρχης Αττικής είναι αρμόδιος για την προπαρασκευή και διενέργεια των εκλογών στους 66 Δήμους του Νομού Αττικής.
Όσον αφορά στα εκλογικά τμήματα, στην Περιφέρεια Αττικής, με τους 2.883.036 εκλογείς, έχουν συσταθεί συνολικά 5.339 εκλογικά τμήματα. Από αυτά, τα 5.162 αφορούν στους κανονικούς εκλογείς και τα 177 στους ετεροδημότες. Σε αυτά τα τμήματα θα ενταχθούν να ψηφίσουν και οι Ειδικοί Εκλογείς του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και Έλληνες ναυτικοί). Επίσης, στα παραπάνω τμήματα συμπεριλαμβάνονται και τα πέντε ειδικά εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί για τους κρατουμένους που δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
Αναλυτικά, τα 5.163 εκλογικά τμήματα είναι κατανεμημένα ανά εκλογική περιφέρεια ως εξής:
Α’ ΑΘΗΝΩΝ    874 εκλογικά τμήματα
Β΄ΑΘΗΝΩΝ    2.580 εκλογικά τμήματα
Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ    387 εκλογικά τμήματα
Β΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ    504 εκλογικά τμήματα
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ    817 εκλογικά τμήματα
Τα υπόλοιπα 177 τμήματα αφορούν στα ειδικά εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών. Πιο συγκεκριμένα, σε 143 εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες, κάτοικοι των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Δυτικού Τομέα και Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής, ενώ στα υπόλοιπα 34 τμήματα θα ψηφίσουν όσοι ετεροδημότες διαμένουν στους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων. Συνολικά στην Περιφέρεια Αττικής υπολογίζεται ότι θα ψηφίσουν 76.386 ετεροδημότες.

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Οι ετεροδημότες που διαμένουν στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής  ψηφίζουν στα παρακάτω εκλογικά τμήματα, ανάλογα με το Νομό που ανήκει ο Δήμος όπου είναι εγγεγραμμένοι:

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΝΟΜΟΥ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΑΡΤΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΧΑΝΙΩΝ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σχολικό Συγκρότημα «ΓΚΡΑΒΑ» (Ταϋγέτου 60):

Σχολεία:
•    112ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Άρτα & Θεσπρωτία)
•    132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Τρίκαλα, Καρδίτσα & Λάρισα)
•    65ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ιωαννίνων)
•    21ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών (Μαγνησία, Πρέβεζα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι)

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ    7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω
ΗΛΕΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω (Σουλίου & Πελοποννήσου, Αιγάλεω)
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ    5ο Λύκειο – Πολυκλαδικά Ηλιούπολης (Παπαναστασίου & Βουλιαγμένης 525, Ηλιούπολη) – Είσοδος από Παπαναστασίου
ΕΒΡΟΥ, ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ    6ο Λύκειο Καλλιθέας (Σωκράτους 218-222 & Λυσικράτους, Καλλιθέα)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΛΕΣΒΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΧΙΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ    1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας (Γυμνασίου, Παπαφλέσσα & Αβέρωφ, Νέα Ιωνία)
Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΡΑΜΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ    1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Σμύρνης (Αγίου Ανδρέα 2, Νέα Σμύρνη)

Οι ετεροδημότες που διαμένουν στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων ψηφίζουν στα παρακάτω εκλογικά τμήματα, ανάλογα με το Νομό που ανήκει ο Δήμος, όπου είναι εγγεγραμμένοι:

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΝΟΜΟΥ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΑΡΤΑΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ     9ο Γυμνάσιο Πειραιά (Σηραγγείου 5 & Ακτή Μουτσοπούλου, Πειραιάς)
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ, ΧΑΝΙΩΝ, ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ      28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά  (Σανταρόζα 4, Πειραιάς)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΣΑΜΟΥ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΧΙΟΥ    22ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Λεωφ. Χατζηκυριακού  2, Πειραιάς)

Για όλα τα εκλογικά τμήματα κανονικών εκλογέων και ετεροδημοτών οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής ετοίμασαν για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους: α) τον κίτρινο φάκελο που περιέχει τον εκλογικό κατάλογο, τα τηλεγραφήματα των αποτελεσμάτων και οδηγίες, β) το σάκο με τη γραφική ύλη και γ) το σάκο με τα ψηφοδέλτια. Το υλικό αυτό παραδίδεται στους Δήμους, ώστε οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι να το παραλάβουν με την άφιξη και την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουνίου 2012, στο κεντρικό κατάστημα της Περιφέρειας Αττικής  (Συγγρού 15-17), οι υπάλληλοι που μετέχουν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία θα συγκεντρώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax). Στη συνέχεια, τα εκλογικά αποτελέσματα θα μεταδοθούν τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαλογής, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι θα προσκομίσουν: α) για τις εκλογικές περιφέρειες Α’ Αθηνών, Β’ Αθηνών, Νομού Αττικής στα Δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων – κτήριο ΠΡΟΚΑΤ) και β) για τις εκλογικές περιφέρειες Α’ Πειραιώς, Β’ Πειραιώς στο Πρωτοδικείο Πειραιά (Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος):
•    το αντίγραφο του Πρακτικού Νο 2 για τον Περιφερειάρχη, το οποίο και θα παραλάβουν αρμόδια συνεργεία υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.
•    το πρακτικό Νο 2 από τα αμιγή εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών για τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού της Βασικής εκλογικής περιφέρειας.