Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για την συγκέντρωση Φαρμάκων

oloi-mazi-mporoume-kai-sta-farmaka-1-315x236

Mια πρωτοβουλία αλληλεγγύης διοργανώνουν το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η ΜΚΟ  «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη των Δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», για την  συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, σε 3 πλατείες: στην Ηλιούπολη (πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως), στη Γλυφάδα (στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) και στην Αργυρούπολη (πλατεία Βάρναλη).

Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και των κατοίκων άγονων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ολοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν στα προαναφερθέντα σημεία συλλογής, όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τους χρειάζονται, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό (γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα) για τις ανάγκες του Ιατρείου.

Τη Γραμματεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής πλαισιώνουν εθελοντές της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ και πλήθος άλλων εθελοντών επιστημόνων.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής Δε-Πα 9.00 το πρωί – 5.00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 210-3847374. Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στη συνέχεια, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.