Θόδωρος Αγγελόπουλος θα μετονομαστεί ο θερινός κινηματογράφος της Περιφέρειας Αττικής.

 

Θόδωρος Αγγελόπουλος θα μετονομαστεί ο θερινός κινηματογράφος της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται εντός του Αττικού Άλσους, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, προς τιμήν του Έλληνα σκηνοθέτη και δημιουργού.

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας, για τους προσκεκλημένους και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2012 και ώρα 20:00 στο χώρο του κινηματογράφου. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η σύντροφος της ζωής του Φοίβη Οικονομοπούλου. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995).

«Η μετονομασία του θερινού κινηματογράφου εντός του Αττικού Άλσους δεν είναι παρά ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούμε να απονείμουμε στον Έλληνα στοχαστή σκηνοθέτη και δημιουργό, Θόδωρο Αγγελόπουλο. Επιθυμία μας είναι η καταγραφή του ονόματός του στο χώρο που σημάδεψε για πάντα, αυτόν δηλαδή του κινηματογράφου, να παραπέμπει εις το διηνεκές στο σημαίνοντα λόγο, την ποίηση των εικόνων, τη λυρικότητα και τη βαθειά γνώση της ιστορίας που αποτύπωσε στα έργα του», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Η απόδοση του νέου ονόματος θα σημάνει και την έναρξη του 1ου Κινηματογραφικού Αφιερώματος «Κοινωνία σε Κρίση» που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, 3-8 Ιουλίου στο θερινό κινηματογράφο Ciné Αττικόν – Θόδωρος Αγγελόπουλος.