Συνάντηση με τους Δημάρχους νησιών της Ακριτικής Ελλάδας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

episkepsi_dimarxwn_akritika

Συνάντηση με τους Δημάρχους νησιών της Ακριτικής Ελλάδας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στο Δημαρχείο

 

Θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις δυσχέρειες στις οποίες προσκρούουν οι τοπικοί άρχοντες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την Υγεία που εμφανίζονται ιδιαίτερα διογκωμένα στα μακρινά νησιά της Ακριτικής Ελλάδας, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους Δημάρχους της Ακριτικής Ζώνης που βρέθηκαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

Η επίσκεψη των Δημάρχων της Άγονης Γραμμής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ακολούθησε του γεύματος που τους είχε παραθέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, και της επίσκεψής τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του ακριτικού οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποίησαν η ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Ι.Σ.Α σε 11 ακριτικά νησιά του Αιγαίου (Γαύδο, Χάλκη, Σύμη, Νίσυρο, Αγαθονήσι, Λειψοί, Αρκιοί, Καστελόριζο, Ανάφη, Κάσο και Κάρπαθο) για τη διανομή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού που ξεκίνησε στις 18 Μαΐου 2012 και θα ολοκληρωθεί στον Έβρο στις 8 Ιουλίου 2012.

Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, καλωσορίζοντας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου τους Δημάρχους της Ακριτικής ζώνης, το Δήμαρχο Μεγίστης Παύλο Πανηγύρη, το Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελο Κόττορο, το Δήμαρχο Λειψών Σπύρο Μπενέτο, το Δήμαρχο Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη, το Δήμαρχο Χάλκης Μιχάλη Πατρό, το Δήμαρχο Νισύρου Νίκο Καρακωνσταντίνο, το Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδημ και το Δήμαρχο Ορεστιάδας Δημήτρη Μουζά, υπογράμμισε τη δυναμική της ανάπτυξης κοινών δράσεων σε επίπεδο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Από αυτό το δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας που έχει ανοίξει μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν για τους δήμους και τους πολίτες. Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό των ακριτικών δήμων της Ελλάδας και έχει τη βούληση η πολύ καλή συνεργασία που έχει ξεκινήσει να συνεχιστεί με υποστηρικτικές πρωτοβουλίες όχι μόνο στον τομέα της Υγείας αλλά και την ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργασιών και σε άλλους τομείς ενδιαφέροντος που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά μας τη μακρινή και συχνά ξεχασμένη Ελλάδα» σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν αυτοδιοικητικά ζητήματα καθώς και θέματα Υγείας με αναφορά και στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας, μέσω του οποίου μπορούν να αναληφθούν δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση της Υγείας των πολιτών, επ’ ευκαιρία και του 8ου συνεδρίου του δικτύου στην Αλεξανδρούπολη το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η επικείμενη αδελφοποίηση του Δήμου Μεγίστης με το Δήμο Αμαρουσίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η αδελφοποίηση των δύο δήμων θα επισημοποιηθεί στις 17 Αυγούστου στο Καστελόριζο παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, που θα παραβρεθεί για την τελετή μνήμης της Κυράς της Ρως με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από το θάνατό της. Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο πρώην πρόεδρος του Ι.Σ.Α Σωτήρης Ρηγάκης, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης.