Συνελήφθει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης συμπαράσταση από την Περιφέρεια

valasopoulos_synnent

Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, την ώρα που περιέφραζε οικόπεδο για το οποίο ο δήμος βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αντιδικία με την οικογένεια Νάστου και η οικογένεια κινήθηκε νομικά κατά του δημάρχου, όταν εκείνος προσπάθησε να περιφράξει το ακίνητο.  Στο Α.Τ. όπου κρατείται ο δήμαρχος Ηλιούπολης έχει δημιουργηθεί ένταση καθώς κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονται για να του συμπαρασταθούν. Στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η οικογένεια Νάστου φέρεται να αγόρασε μια έκταση 12 χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή των δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου το 1830 από Οθωμανούς τσιφλικάδες ιδιοκτήτες. 

Οι απόγονοι της οικογένειας, εννέα στον αριθμό, διεκδικούν δικαστικά τις εκτάσεις ακόμη και στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παρότι αυτές στη δεκαετία του ’80, καταχωρήθηκαν ως δημόσιες.
Έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, και της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Άννας Παπαδημητρίου – Τσάτσου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με ψήφισμά του, δηλώνει ομόφωνα τη συμπαράστασή του στο Δήμαρχο Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλο, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ζητάει να αφεθεί ελεύθερος άμεσα, θεωρώντας πως τέτοιου είδους πρακτικές δεν βοηθούν την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των δημόσιων λειτουργών στην τοπική αυτοδιοίκηση και επ’ ουδενί δεν αποτελούν τρόπο επίλυσης τοπικών διαφορών.