Πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από το δήμαρχο Ηλιούπολης

balasopoulos_sgouros

Σε ανακοίνωση της η παράταξη Πρώτα η Ηλιούπολη περιγράφει απίστευτα περιστατικά για την σύλληψη του Δημάρχου κ. Βάλασόπουλου και συγκεκριμένα αναφέρει ότι:
Εχθές Τρίτη 10 Ιουλίου και ώρα 11:30, η Δημοτική Αρχή με το τεχνικό συνεργείο του δήμου και επικεφαλής το Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, υπερασπιζόμενη τη Δημόσια Περιουσία, μετέβη στην οδό Λέσβου 28 προκειμένου να προχωρήσει στην περίφραξη οικοπέδου το οποίο είναι καταγεγραμμένο από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου ως Δημόσιο Κτήμα.
Κάποιοι ιδιοκτήτες γειτονικού ακινήτου προφασίστηκαν δικαιώματα επί του οικοπέδου και επιτέθηκαν επιχειρώντας να παρεμποδίσουν τις εργασίες, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία να συλληφθεί παράνομα ο Δήμαρχος και να κρατηθεί.
Εκεί υποβλήθηκαν μηνύσεις και αντί να λήξει εκεί το ζήτημα και να αποχωρήσουν, η αυθαίρετη επιμονή των αστυνομικών οργάνων να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος κ. Σεφτελής Κωνσταντίνος και οι Νομικοί Σύμβουλοι  ώστε να πιστοποιήσουν το ποιοι είναι στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν παράνομα για πολλές ώρες.
Όπως ήταν φυσικό συγκεντρώθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης μεγάλο πλήθος δημοτών, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης και βουλευτές.
Παράλληλα, την ίδια ώρα οι καταπατητές του ακινήτου που ανήκει στο δημόσιο, έσπαζαν τις περιφράξεις και τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν στο ακίνητο, πηγαινοέρχονταν ανενόχλητοι στο αστυνομικό τμήμα προκαλώντας θρασύτατα και προκλητικά τους συγκεντρωμένους δημότες.
Θεωρούμε ότι η πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανά της πρέπει να βρίσκονται πάντα στο πλευρό αυτών που προστατεύουν τη Δημόσια Περιουσία και όχι αυτών που προσπαθούν να την οικειοποιηθούν και να την καταπατήσουν.
Σε τοπικό επίπεδο τα όργανα τήρησης της τάξης – ασφαλείας πρέπει να συνεργάζονται με τους επικεφαλείς των τοπικών κοινωνιών, όταν ενεργούν κατ’ εντολή και προς το συμφέρον των πολιτών.
Ελπίζουμε τα χθεσινά περιστατικά να μην ξανασυμβούν. Με τις συμπεριφορές αυτές δεν πλήττονται τα πρόσωπα αλλά ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εκπρόσωποί του.