Θα περάσουμε καλοκαίρι με σκουπίδια;

sgouros_vima

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, ο Περιφερειάρχης Αττικής και  Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.),  προκειμένου να καταθέσει Αναφορά με στοιχεία για τις συνθήκες λειτουργίας και την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α., ενημερώνοντάς τον για τους  κινδύνους που απειλούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.
Ο κ. Γ. Σγουρός ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να εντοπιστούν οι ευθύνες για το πώς ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, πώς δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν όλα αυτά τα υπέρογκα χρέη που φτάνουν τα 83 εκ. Ευρώ και ποιές πράξεις ή και παραλείψεις οδήγησαν το Σύνδεσμο στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών που διενεργούν διαχειριστικό έλεγχο, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α, δήλωσε:
«Τα χρέη που κληρονομήσαμε είναι τεράστια και διογκώνονται καθημερινά. Σε λίγες ημέρες είναι εξαιρετικά πιθανό ο Σύνδεσμος να διακόψει τη λειτουργία του, είτε επειδή είναι απλήρωτη η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής, είτε επειδή δεν θα υπάρχουν πλέον χρήματα να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.
Φανταστείτε τις συνέπειες για την εικόνα της πρωτεύουσας στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου από μια Αθήνα πνιγμένη στα σκουπίδια.
Για άλλη μια φορά, κάνω έκκληση να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και η Πολιτεία και να αναλογιστούν την κρισιμότητα των στιγμών.
Επιτέλους, έστω για μια φορά, ας προλάβει η Πολιτεία τις εξελίξεις, για να μην αναγκαστεί να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.
Τέλος, να επαναλάβω ότι είναι υποχρέωση του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να συνεργάζονται, πάντα με όρους και κανόνες που διασφαλίζουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια».