Λίστα παραιτήσεων προανήγγειλαν οι δήμαρχοι

stilianidis_kede1

Με λίστα παραιτήσεων προειδοποίησαν οι δήμαρχοι τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Ολοι οι δήμαρχοι που μίλησαν στην συνεδρίαση απ’ όλη την Ελλάδα έβαλαν επιτακτικά στον Υπουργό το οικονομικό των δήμων και την τραγική κατάσταση κατάρρευσης που επικρατεί.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης αφού ανέλυσε στον Υπουργό την μείωση των εσόδων από το κράτος από 3,8 δις το 2009 στα 1,7 το 2012 έβαλε ως άμεση και επιτακτική ανάγκη την απόδοση των 213 εκατομμυρίων των παρακρατηθέντων που έχουν γραφτεί στον προϋπολογισμό και δεν αποδόθηκαν, όπως και την απόδοση των 400 εκατομμυρίων που από λάθος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό.
Δυστυχώς ο κ. Συλιανίδης δεν μπόρεσε να δώσει ελπιδοφόρες απαντήσεις παρά το γεγονός ότι λίγο πριν είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών και με τον Πρωθυπουργό εν’ όψη της άφιξής του στην ΚΕΔΕ.
Για το μεν πρώτο είπε ότι εκείνος υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση αλλά περιμένει την υπογραφή του Υπ. Οικονομικών, για το μεν δεύτερο είπε ότι έχει στείλει επιστολή στο Υπ. Οικονομικών και περιμένει αντίδραση.
Αξιοσημείωστο πάντως είναι το γεγονός ότι παρά την δεκαπεντάλεπτη ομιλία του Υπουργού όπου απάντησε στις επισημάνσεις των δημάρχων μία προς μία, παρέλειψε εντελώς στην αρχική του ομιλία να αναφερθεί στα μείζονα οικονομικά ζητήματα και αναγκάστηκε να δώσει απαντήσεις όταν ο κ. Ασκούνης του το υπενθύμισε μετά το τέλος της ομιλίας του.
Από την διάταξη των γεγονότων και την μορφή της ομιλίας του Υπουργού οι δήμαρχοι απεκόμισαν πάντως το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες. Ετσι πολλοί από τους δημάρχους προειδοποίησαν τον Υπουργό ότι μπορεί τον Σεπτέμβριο να έχει λίστα παραιτήσεων στο γραφείο του.
Δείτε την απάντηση του Υπουργού όταν ο κ. Ασκούνης του υπενθύμισε ότι δεν έχει απαντήσει ούτε στα παρακρατηθέντα, ούτε στα απολεσθέντα 400 εκ.