Νίκος Σαράντης: Να πάρουν θέση οι πολτικοί για τα ανταποδοτικά

sarantis4

Τα σχέδια της κυβέρνησης για αφαίρεση των δημοτικών τελών από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, απειλούν με πλήρη κατάρρευση τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, με πρώτη την καθαριότητα  αναφέρεις σε ανακοίνωση του ο πρόδρος της ΠΕΔΑ κ. Νίκος Σαράντης. Τη στιγμή μάλιστα που η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων υφίσταται διαρκείς και μεγάλες μειώσεις, δημιουργούνται πλέον βάσιμα ερωτήματα για το αν η κυβέρνηση επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας των Δήμων ή επιδιώκει συνειδητά το κλείσιμο τους.
Αυτό που οφείλουν όμως να συνυπολογίσουν οι εμπνευστές τέτοιων σχεδίων είναι ότι οι Δήμοι με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους αποτελούν σήμερα τον πιο χρήσιμο και ωφέλιμο  για τους πολίτες κρατικό θεσμό. Η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολύ γρήγορα θα μετατραπεί σε διάλυση του κοινωνικού ιστού, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι τους προσεχείς μήνες, με τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει με τα απορρίμματα στους δρόμους και τις κοινωνικές δομές ανήμπορες, προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα.
Καλούμε τους πολιτικούς αρχηγούς λεει ο κ. Σαράντης, να πάρουν άμεσα θέση πάνω στο φλέγον ζήτημα συνέχισης ή μη της λειτουργίας των Δήμων που αντικειμενικά τίθεται.