Οργανωμένες τοπικές ομάδες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους

dimarxoi_dendias

Ολο και περισσότερες τοπικές ομάδες πολιτών οργανώνονται και αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, με απρόβλεπτη κατάληξη στην περίπτωση που συναντήσουν κάποιον από τους κακοποιούς επί τω έργω! Πρόσφατο παράδειγμα το Μοσχοχωρίου Λαμίας όπου η αδυναμία της Αστυνομίας να περιπολεί στα χωράφια λόγω έλλειψης προσωπικού, τους ανάγκασε να οργανώσουν «ομάδες περιφρούρησης» που κάνουν περιπολίες με τις κυνηγετικές τους καραμπίνες στα χωράφια για να εντοπίσουν τους δράστες που προκαλούν μεγάλες φθορές στα μηχανήματα, ξηλώνοντας τα καλώδια για να βγάλουν μπαταρίες ή αντλώντας πετρέλαιο από τα ντεπόζιτα.
Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στους Σοφάδες Καρδίτσας, με τελευταίο «θύμα» ένα αυτοκίνητο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης. Οι άγνωστοι δράστες που το παραβίασαν, άρπαξαν από το πορτ μπαγκάζ ένα κομπρεσέρ και διάφορα μικροαντικείμενα αξίας 1.500 ευρώ.
Επιτακτικά το θέμα έβαλαν οι πολίτες και στην συζήτηση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο Παλλήνης. Οι πολίτες ζήτησαν από τον αστυνομικό διευθυντή την “άδεια” να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης. Ο αστυνομικός διευθυντής φυσικά απέριψε την πρόταση όμως δεν έδωσε καμία εναλλακτική πρόταση.
Οπως καμία εναλλακτική πρόταση δεν έδωσε ούτε ο κ. Δένδιας υπουργός δημόσιας τάξης στην συνάντηση που είχε με τους δημάρχους της Αττικής πρίν από λίγες ημέρες.
Ο κ. Δένδιας απλά Ζήτησε τις ιδέες, τη βοήθεια και τη συμμετοχή στο διάλογο των Δημάρχων, στην εγκληματικότητα, τη μικρή, τη μεσαία αλλά και τη μεγάλη, όπως επίσης και στην αντιμετώπιση του τεράστιου θέματος της παράνομης μετανάστευσης. Ο κ. Δένδιας μετά την συνάντηση δήλωσε ότι στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη. Η Ελληνική Αστυνομία και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας τη χρειάζονται για να μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη. Γιατί οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στον Έλληνα πολίτη έχει αμφισβητηθεί η χρήση και του δημόσιου και μεγάλο βαθμό και του ιδιωτικού χώρου. Και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως ανεκτή, δεν πρόκειται να μείνει έτσι».
Σχετικά με τα συμπεράσματα της σημερινής συνάντησης με τους Δημάρχους της Αττικής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Π. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Στη σημερινή πρώτη συνάντηση με τους Δημάρχους της Αττικής, παρουσία του Υπουργού κ. Δένδια, αντηλλάγησαν απόψεις και δώσαμε την ευκαιρία σε όσους παρευρίσκοντο, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μας κάνουν τις παρατηρήσεις τους, σε θέματα της αρμοδιότητάς μας. Συζητήθηκαν τα άμεσα ζητήματα της πρόληψης και της πυρόσβεσης, ετέθησαν ζητήματα αστυνόμευσης και προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Αττική. Πιστεύω ότι έγινε μια πρώτη πολύ σοβαρή εποικοδομητική συζήτηση. Το Υπουργείο θα εξετάσει τα αιτήματα των Δημάρχων που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Ετέθησαν φυσικά και αιτήματα για τα οποία χρειάζεται χρόνος, για τα οποία επίσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε».
Εντωμεταξύ οι πολίτες απειλούνται καθημερινά και αρχίζουν να οργανώνονται απογοητευμένοι.