Παράταση για τις 27 Αυγούστου για τα ΤΟΠΣΑ

perifereia237

Παράταση μέχρι τις 27 Αυγούστου δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των δράσεων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης ύψους 20.196.000 ευρώ για πρωτοβουλίες συμπράξεις φορέων που θα δημιουργήσουν συνθήκες δημιουργίας θέσεων εργασίας σε ανέργους και επιστήμονες.
Ενα ακόμη πρόγραμμα αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας που ουδεμία σχέση έχει με τις ανάγκες της αγοράς. Ενα έργο που θα πληρωθεί κατά 75% από την υλοποίησή του και κατά 25% βάση αποτελέσματος και θα αξιολογηθεί από τριμελή επιτροπή.
Ηδη κανείς από την πρόσκληση και μόνο καταλαβαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση αυτοί που το εκπονήσανε ούτε καμία σχέση με την αγορά έχουν, ούτε καμία ιδιαίτερη πρόθεση να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.
Και μόνο το γεγονός ότι η πρόσκληση έγινε για ένα μήνα και για ένα τόσο πολύπλοκο σχέδιο με τρομερές ασάφειες καταλαβαίνει κανείς την τύχη του.
Οπως ακριβώς συνέβη προεκλογικά με την ενίσχυση της νέας καινοτομίας. Θα απορριφθούν προτάσεις με τρομερό ενδιαφέρον και ευφυϊα που πάσχουν σε κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες και θα χρηματοδοτηθούν ενέργειες που δεν θα έχουν καμία επιχειρηματική τύχη. Να θυμίσουμε ότι στην Νέα Καινοτομία χρηματοδοτήθηκε ως καινοτόμο ειδησεογραφικό site.
Ηδη εδώ και τρεις μήνες έχουν κινητοποιηθεί διάφοροι παράγοντες, ΚΕΚ, μελετητές κλπ του κυκλώματος και δημιουργούν συμπράξεις με συλλόγους σφραγίδες για να “επενδύσουν” στην κατάρτιση και σε δράσεις που ακόμη και ο πιο αδαής μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ούτε μια θέση εργασίας. 
Αλλα 20 εκατομμύρια χαμένα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα που δείχνει ότι δυστυχώς αρκετοί παράγοντες του δημόσιου τομέα δεν έχουν καταλάβει ποιά είναι η κατάστασή μας.
Ενδεικτική βέβαια των προθέσεων είναι και η πρόσκληση αυγουστιάτικα.