Ανασκόπηση από 30 Ιουλίου ως 5 Αυγούστου

Εκτακτο συνέδριο με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εξήγγειλε η ΚΕΔΕ μετά την αιφνιδιαστική μείωση κατά 70 εκατομμύρια από τους ΚΑΠ για να πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα. Ετσι τελείωσε άδοξα η πρώτη φάση της προσπάθειας που κατέβαλαν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης να κρατήσουν του ΚΑΠ στα 2,7 δις με την ανάληψη της νέας κυβέρνησης. Εκτός από τα 400 εκατομμύρια που χάθηκαν από λάθος εκτός από τα 213 εκατομμύρια των λεγόμενων παρακρατηθέντων που ξεχάστηκαν τώρα ήρθε νέα μείωση 420 εκατομμύρια ευρώ από τους ΚΑΠ αφού η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι η μηνιαία μείωση των 70 εκατομμυρίων θα συνεχιστεί και για τους επόμενους έξι μήνες μέχρι την λήξη του έτους.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΕΕΤΑΑ αντί των 84.000 θέσεων για επιδοτούμενες μητέρες στους παιδικούς σταθμούς στο πρόγραμμα εναρμόνισης ενέκρινε τελικά 45.000 μειώνοντας την επιδότηση κατά 125 εκατομμύρια.
Ετσι όπως φαίνεται η κυβέρνηση θα υλοποιήσει την μείωση του 1 δις από την Αυτοδιοίκηση όπως είχε αφεθεί να διαρρεύσει.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ όπου υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των δήμων και μαζικές παραιτήσεις δημάρχων.