Θετικός ο Στυλιανίδης, στην κατάργηση του ασυμβίβαστου

stilia_dimarxoi

Θετικός στην κατεύθυνση της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία Δημάρχων με συντονιστή το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προσφυγής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ανάκληση του ασυμβίβαστου επαγγελματικής δραστηριότητας Δημάρχων που ψηφίστηκε με το νόμο Ραγκούση (Άρθρο 16 Νόμος 3852/2010), όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η άτυπη αντιπροσωπεία των Δημάρχων κατέθεσε και επίσημα στον Υπουργό το αίτημά τους θέτοντας ενδελεχώς υπόψη του τις από μέρους τους ενέργειες και τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης, τοποθετήθηκε θετικά απέναντι στο δίκαιο αυτό, όπως το χαρακτήρισε, αίτημα των Δημάρχων τονίζοντας ότι σε μία εποχή που και το τελευταίο ευρώ έχει αξία δεν μπορεί να δημιουργείται στρατιά ανέργων Δημάρχων επιβαρύνοντας το Κράτος αλλά και το δημοτικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Στυλιανίδης, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με την αντιπροσωπεία των Δημάρχων, δεσμεύτηκε ότι σε έναν νέο κύκλο νομοθετικών ρυθμίσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογήσει τις ενέργειες για να δοθεί λύση στο ζήτημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχων Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού, Περάματος Παντελή Ζουμπούλη, Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου, Ωρωπού Ιωάννη Οικονομάκου, Βριλησσίων Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, μέλη της άτυπης επιτροπής που έχει συγκροτηθεί, την οποία, επίσης, απαρτίζουν οι Δήμαρχοι Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, και Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κοκκόρης.