Ανοιξε πάλι το θέμα της εφεδρείας ο Μανιτάκης

manitakis_stoyrnaras

Ανοιξέ και πάλι το θέμα της εφεδρείας ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εφεδρεία μετά την συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε «Εμείς εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα,  όλες τις περιπτώσεις και όλες τις δυνατότητες για να εξοικονομήσουμε όσο μπορούμε περισσότερα από τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας και με τις εγγυήσεις του Συντάγματος.»
Και αντίθετα με την τοποθέτηση Ρουπακιώτη σε ερώτηση για την αντισυνταγματικότητα είπε:
«Επειδή είμαι συνταγματολόγος και ξέρω πώς μιλώ, γενικά και αόριστα για αντισυνταγματικότητα δεν είχα μιλήσει ούτε όταν ήμουν στην έδρα. Τώρα πώς θα μιλήσω; Να απαντώ έτσι γενικά και αόριστα; Η αντισυνταγματικότητα προκύπτει όταν γίνουν νόμοι από συγκεκριμένες διατάξεις και εφαρμοστούν. Προφανώς θα τηρήσουμε όλες τις εγγυήσεις του Συντάγματος και την ισχύουσα νομιμότητα. Αυτά τα θεωρώ αυτονόητα.
Στην ίδια συνάντηση ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι και τα συζητούμε, βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και με σκοπό να εξοικονομήσουμε πόρους, προκειμένου τελικά να καταλήξουμε στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.»
Κατά τα άλλα και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε το πακέτο πρέπει να δοθεί στην τρόικα προς το τέλος Αυγούστου και θα δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τα 11,5 δισ. γιατί αυτό είναι το minimum που δέχεται η τρόικα.