Με διαδικασίες-εξπρές θα τιμωρούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι

grafeia

Με διαδικασίες-εξπρές θα βρίσκονται εκτός Δημοσίου οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει άμεσα και παραδειγματική τιμωρία, όλων εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να μεταβεί, , μεικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών υπό τον κ. Χρ. Σταϊκούρα και από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να συζητήσουν με τον κ. Αντ. Ρουπακιώτη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.
Όταν έγινε αναφορά στις διασταυρώσεις για τις συντάξεις και τα επιδόματα «μαϊμού» ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια οικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία αλλά για ένα θέμα που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.
Είπε μάλιστα ότι τον ρωτούν ξένοι συνομιλητές του πώς είναι δυνατόν η Γερμανία να έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13% και ζήτησε να μάθει σε ποια φάση βρίσκονται οι διαδικασίες τιμωρίας των εμπλεκόμενων.