Ακριβές οι γειτονιές για γκευ

gey

Ολο και περισσότερες πόλεις και δήμοι του κόσμου καταβάλουν προσπάθεια σήμερα να αποκτήσουν ένα place branding μία φήμη και μια ταυτότητα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον συγκεκριμένης ομάδας στόχου και να ανεβάσουν την αξία τους. Ετσι υπάρχουν γειτονιές στρατιωτικών, γειτονιές για να μεγαλώσει ένα παιδί, ασφαλείς γειτονιές και γειτονιές για γκέυ,

Οι ακριβότερες γειτονιές της Αμερικής είναι αυτές που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη πυκνότητα ομοφυλόφιλων ζευγαριών σύμφωνα με δημοσίευμα του Trulia που είναι ένα από τα γνωστότερα web site στο real estate στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Το Trulia χρησιμοποίησε στην έρευνα του τους ταχυδρομικούς κώδικες και τα στοιχεία του Γραφείου της Στατιστικής Υπηρεσίας κάθε πολιτείας ξεχωριστά και τα συνέκρινε με τις τιμές των ακινήτων σε κάθε γειτονιά.
Ετσι διαπίστωσε ότι η περιοχή Castro του  San Fransisco είναι από τις ακριβότερες περιοχές με 671 δολάρια το τετραγωνικό πόδι, 1/3 περίπου του μέτρου όπου το 14% των νοικοκυριών κατοικείται από γκέυ.
Ενδιαφέρον μάλιστα παρουσιάζει και το γεγονός ότι το San Francisco’s Castro είναι γειτονιά ανδρικών ομοφυλόφιλων ζευγαριών ενώ το Provincetown/Cape Cod, Mass είναι γειτονιά γυναικείων ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Το Chelsea είναι η αγαπημένη γειτονιά των γκευ  στην Νέα Υόρκη όπου εκεί η αγορά ενός σπιτιού στοιχίζει 1.200 δολάρια το τ.π. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Trulia ένα διαμέρισμα μετρίου μεγέθους με δύο κρεβατοκάμαρες θα στοιχίσει σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι 1,2 εκ. δολάρια.
Βέβαια υπάρχει και η εναλλακτική λύση σε λίγη απόσταση από εκεί με το τρένο όπου το Jersey City, N.J ζουν πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια και η μέση τιμή βρίσκεται στα 452 δολάρια.
Για τα λεσβιακά ζευγάρια προτιμάται το Park Slope του Brooklyn και μάλιστα η περιοχή του μετρό όπου ένα διαμέρισμα στοιχίζει 664 δολάρια το τετραγωνικό πόδι.
Στο Trulia καταγράφεται επίσης η πιο δημοφιλής γειτονιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών του Los Angeles που είναι το West Hollywood με 481 δολάρια το τ.π.
Στην Washington D.C. η γειτονιά για τα ανδρικά ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι Logan Circle με 525 δολάρια το τ.π. και για τα γυναικεία το Alexandria, Va με 405 δολαρια το τ.π. Στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας ο καθένας κάνει ότι μπορεί.