Η Ελλάδα που μας πληγώνει

ipodomes_pilio

Πόλεμος ανάθεσης ευθυνών έχει ξεσπάσει μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατασπατάληση κρατικών πόρων και του ΕΣΠΑ την ίδια στιγμή που όλη η Ελλάδα διαβάζει το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου “Μαζί τα φάγαμε”. Και ο Αύγουστος μήνας διακοπών και ευκαιρίας να δούμε από κοντά στην Ελληνική Περιφέρεια τα χάλια μας. Χιλιάδες πλατείες γεμάτες μπετόν στο πουθενά, γήπεδα και παιδικές χαρές που ρημάζουν και δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν, παγκάκια και σιντριβάνια στη μέση των οικισμών χωρίς νόημα και με το σήμα κατατεθέν του ΘΗΣΕΑ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή της Θεσσαλίας. Σε κάθε γωνία, σε κάθε στροφή και μια τεμπέλα του ΘΗΣΕΑ δίπλα σε άχρηστες και διαλυμένες εγκαταστάσεις παντός είδους των 5.000 και των 10.000 ευρώ, να θυμίζουν ότι υπήρξε Θεσσαλός Υφυπουργός Εσωτερικών.
Και την ίδια στιγμή λείπουν βασικές υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, υποδομών αποχέτευσης και αντιπλημμυρικών, δασολόγιο και κτηματολόγιο, σχεδίων πόλης, μεταφορών και επικοινωνιών. Υπουργοί που μοιράζανε λευκές επιταγές και δήμαρχοι που λειτουργούσαν με ορίζοντα εκλογών στην αντίληψη έργο να ‘ναι κι ότι να ‘ναι.
Και δίπλα οι Νομαρχιακές Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις να δουλεύουν τα μαγαζιά της μίζας καταστρέφοντας τους τουριστικούς προορισμούς. Το πόρισμα είναι ότι μαζί τα φάγανε. Υπουργοί, δήμαρχοι και αρκετοί πολίτες που τους ψηφίζανε.