Μετατρέποντας το κινητό μας σε «πράσινο» κατάσκοπο

iphonegreen

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κάνει ο Βαγγέλης Γεωργίου στο www.protagon.gr
Τόσα χρόνια γράφει έχω καταλάβει ότι δύο είναι τα πιο «ακραία» είδη σχέσεων των ανθρώπων με το κινητό τους. Στη μεν πρώτη, το αγοράζουν με δέκα ευρώ και το χρειάζονται μόνο για να μιλάνε και να στέλνουν μηνύματα. Στη δεύτερη περίπτωση οι χρήστες το έχουν καταστήσει πραγματικό τους φίλο, «γράφοντας» πολλές φορές στα παλαιά τους υποδήματα τους ζωντανούς φίλους παίζοντας με την υπερσύγχρονη συσκευή των 600 ευρώ.

Την τεχνολογία δεν μπορεί να τη σταματήσει κανείς. Μπορεί όμως να την εργαλειοποιήσει θετικά και ακόμα περισσότερο οικολογικά. Πως θα μας φαινόταν δηλαδή αν υπήρχε εφαρμογή στο κινητό μας που να καταγράφει ότι όμορφο ή στραβό υπάρχει στην πόλη, γύρω του και να το μοιράζεται με όλους, όπως για παράδειγμα όμορφες γωνιές στην πόλη, πράσινα σημεία, φυσικές ομορφιές, εμπόδια στο δρόμο, παρατημένα οχήματα, λακκούβες στο δρόμο, και πολλά άλλα; Να μαθαίνει τα πάντα  για την ανακύκλωση και την σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών; Να πληροφορείται για την θέση περισσότερων από 4,500 σημείων ανακύκλωσης όλων των διαφορετικών υλικών, τα οποία βρίσκονται κοντά του, με την απεικόνιση τους στο χάρτη και οδηγίες πλοήγησης προς αυτά;
Να ενημερώνεται ειδησεογραφικά για θέματα σχετικά με την οικολογία, και τις «πράσινες» πολιτικές; Να πληροφορείται για συγκεκριμένες περιβαλλοντικές δράσεις φορέων όπως καθαρισμοί παραλιών, ανακύκλωση συσκευών, αναδασώσεις, καθαρισμό δασών κλπ;

Όλα τα παραπάνω, οι κομπιουτεράδες της Mobartia, που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοποριακών λύσεων στο χώρο των mobile εφαρμογών και του online marketing, κάθισαν κάτω να τα κάνουν πραγματικότητα. Μιλάμε πλέον για την πρώτη ελληνική Mobile εφαρμογή, για την οικολογία, το περιβάλλον και την ανακύκλωση, με συμμετοχή των ενεργών πολιτών που είναι Διαθέσιμη για iPhone και Windows Phone ΔΩΡΕΑΝ!
Έτσι θα χουμε καταστήσει την τεχνολογία ένα οικολογικό «τσιράκι» που θα μας δίνει δυνατότητα συμμετοχής σε μια συνεχή προσπάθεια καταγραφής  -μέσα από το κινητό-  των «όμορφων» αλλά και «στραβών» που υπάρχουν γύρω μας και που επηρεάζουν άμεσα το περιβάλλον και την ζωή μας.

Η τεχνολογία θα κάνει τη «βρώμικη» δουλειά, οι ενεργοί πολίτες θα καθαρίσουν;

Βρείτε την εφαρμογή δωρεάν εδώ