Οι εργαζόμενοι απέτρεψαν διαγωνισμό αναθεσης της καθαριότητας

malebizio_skoupidia

Αποκλείοντας την πρόσβαση στο κτήριο του Δημαρχείου Μαλεβιζίου στην Κρήτη σε πλήρη κινητοποίηση του Νομού Ηρακλείου και παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης οι εργαζόμενοι απέτρεψαν τελικά τον διαγωνισμό για την ανάθεση της καθαριότητας δε ιδιώτες. Είναι η δεύτερη φορά που οι εργαζόμενοι κινητοποιύνται στο Μαλεβίζιο και ακυρώνουν την διαδικασία ανάθεσης. Ομως η δημοτική αρχή επιμένει καθώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο με την έλλειψη προσωπικού και την απαγόρευση των προσλήψεων.
Αμέσως μετά την ακύρωση του διαγωνσιμού εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο της ΠΟΕ ΟΤΑ που αναφέρει τα εξής:

Με την αγωνιστική και μαζική παρουσία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης ΑΠΕΤΡΑΠΗ και η δεύτερη προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου εκχώρησης σε ιδιώτες της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την συμμετοχή τους στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που είχε προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την παρουσία τους στο Δημαρχείο Γαζίου δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανένα ιδιώτη-εργολάβο με αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή τους στη δημοπρασία που είχε προγραμματιστεί για 2η φορά τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.

Παρά την παρουσία της αστυνομικής δύναμης και τα «κολπάκια» της Δημοτικής Αρχής με τη μεθόδευση της αποστολής προσφορών μέσω ταχυδρομείου, όχι μόνο δεν επετράπη η είσοδος σε άλλους εργολάβους αλλά και δεν κατέστη δυνατή η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου που είχε προσέλθει στο Δημαρχείο από τα χαράματα λόγω της αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου να εμφανίσει ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κανονικά, θα αντιδράσει πολιτικά και συνδικαλιστικά αλλά θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα και νομικά.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μια αφορά διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια κατάργησης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της και θα εντείνουν τον αγώνα τους σε κάθε νέα προσπάθεια εκχώρησης της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.