ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚ – ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Η τρικομματική κυβέρνηση  -ΝΔ. ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜΑΡ-  πλήρως υποταγμένη στα κελεύσματα και τις διαθέσεις της τρόικας των δανειστών οδηγεί τους ΟΤΑ στην χρεωκοπία, τις υπηρεσίες σε διάλυση και σε  ιδιωτικοποιήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Τα τρία χρόνια των μνημονίων  μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση στο 60% περίπου και προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των ΟΤΑ.
Με την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 30% θα έχουμε  πλήρη κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων της τρίτους.
Οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων  με τα νέα δεδομένα  ή θα υπολειτουργούν,  ή  θα κλείσουν.
Με την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας που βαφτίζουν τώρα «συνταξιοδοτική ωρίμανση», με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων  και  με την απαγόρευση  προσλήψεων μόνιμου προσωπικού  οι Ο.Τ.Α. οδηγούνται σε   αδυναμία παροχής όλων των υπηρεσιών στους πολίτες δηλ. τη διάλυσή τους και την εκχώρηση όλων των υπηρεσιών Κοινωνικού χαρακτήρα σε ιδιώτες (καθαριότητα, πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.).
Οι πλειοψηφία των αιρετών των ΟΤΑ δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια όχι μόνο αρνιόταν να δει την καταστροφή που ερχόταν από τα μνημόνια , από την εφαρμογή του Καλλικράτη κλπ, αλλά πολλές φορές οι ΟΤΑ έπαιξαν τον ρόλο του λαγού για την εφαρμογή των αντιλαικών πολιτικών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. 
Ακόμα και σήμερα στο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους προς την κεντρική εξουσία οι αιρετοί «ξεχνάν» να μιλήσουν για την εφεδρεία  για την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων για την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
Δυστυχώς πάρα πολλοί δήμαρχοι που είναι και στελέχη της ΚΕΔΕ πρωταγωνιστούν στην εκχώρηση υπηρεσιών των ΟΤΑ όπως η καθαριότητα και οι λειτουργία των παιδικών σταθμών στους ιδιώτες πολλές φορές με κόστος μεγαλύτερο από αυτό που στοιχίζουν οι υπηρεσίες τους.
Πολλοί δήμαρχοι έχουν φτάσει στο  σημείο να μεθοδεύουν και να υλοποιούν την ενοικίαση εργαζομένων με διάφορους απαράδεκτους τρόπους, κόντρα σε κάθε έννοια εργατικού δικαίου στο όνομα της απαγόρευσης των προσλήψεων.
Καταργούν  κυριολεκτικά την μόνιμη εργασία και ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ με το δικό της αγωνιστικό πλαίσιο μέσα από τις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ το διήμερο 29-30 Αυγούστου που θα γίνει και η συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.
Την τοπική αυτοδιοίκηση θα την υπερασπιστούμε πρώτοι εμείς οι εργαζόμενοι.
Για τα δικαιώματα μας όμως θα συγκρουστούμε με όποιον τα επιβουλεύεται και όπως και να λέγεται αυτός.   Και πρωθυπουργός και συγκυβερνήτης και υπουργός και δήμαρχος.

Αθήνα 24-08-2012                            ΑΣΚ-ΟΤΑ