Πάμε για λύση στους παιδικούς σταθμούς

paidikoi_stathmoi

Κάπου στη  μέση αναμένεται να βρεθεί η λύση τελικά για τους Παιδικούς Σταθμούς και το πρόγραμμα Εναρμόνισης, αφού μέσω ραδιοφωνικών σταθμών και συνεντεύξεων συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Βρούτση, Στυλλανίδη – ΚΕΔΕ.
Ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Ιωακειμίδης δήλωσε ότι δέχονται να μειωθούν οι επιδοτήσεις ανά παιδί, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι δέχεται να μειωθούν τα επιδοτούμενα παιδιά στα ΚΔΑΠ και να δώσει και είκοσι εκατομμύρια επιπλέον και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης τελικά έβγαλε το συμπέρασμα ότι θα απορροφηθεί το 80% των παιδιών για τα οποία έχουν γίνει οι αιτήσεις.
Ετσι τελικά μια τέτοια λύση θα δοθεί όπως φαίνεται και από τα 120 περίπου εκατομμύρια που λείπουν, θα μπουν τα 60 από τα οποία τα 20 θα τα βάλει το υπουργείο και τα 40 οι γονείς των παιδιών που επιδοτούνται σήμερα.
Βέβαια αρκετοί είναι οι δήμοι που ψάχνουν και ήδη έχουν βγάλει ανακοινώσεις ότι θα αυξήσουν τη επιχορήγηση προς τα νομικά πρόσωπα για να καλύψουν για μια φορά ακόμη τον κραδασμό της οικονομικής κρίσης και της κρατικής ανέχειας