Επιβαρύνεται κι άλλο το κλίμα για την αυτοδιοίκηση

metanastes

Μαύρες σελίδες γράφει σε πολύ κρίσιμες στιγμές η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς στο Δήμο Κορίνθου έκοψαν το νερό από το στρατόπεδο των λαθρομεταναστών και στον Δήμο Υδρας με παρέμβαση του Υπ. Κ. Δένδια ακυρώθηκε απόσπαση αστυνομικού που τσακώθηκε με το δήμαρχο για το επεισόδιο των φορολογικών ελέγχων.
Σε μια περίοδο όπου η Τοπικής Αυτοδιοίκηση δίνει μια τεράστια μάχη για την επιβίωση της και την κατοχύρωση του ονόματός της στην ελληνική συνείδηση εχθές πάλι ο Κυριακάτικος Αθηναικός και Περιφερειακός τύπος γέμισε από άρθρα που σχολίαζαν από τη μία την κίνηση του δήμου Κορίνθου που μέρος της διαμαρτυρίας του ήταν να κόψει το νερό με 40 βαθμούς Κελσίου από το στρατόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 200 περίπου μετανάστες και από την άλλη την παρέμβαση Δένδια για την ακύρωση μετάθεσης αστυνομικού. Ο αστυνομικός δύο μέρες μόλις μετά το επεισόδιο όπου προσπάθησε να επιβάλει το νόμο όπως ήταν υποχρεωμένος με αποτέλεσμα να τσακωθεί δημοσίως με τον Δήμαρχο, έλαβε χαρτί μετάθεσης που με την παρέμβαση του Υπουργού ακυρώθηκε.
Η πλειοψηφία των δημάρχων είναι ανάστατη καθώς κάποιοι συνάδελφοι τους έδωσαν και πάλι λαβές και μάλιστα σε κρίσιμες μέρες, να επιτεθούν οι υπέρμαχοι του διοικητικού συγκεντρωτισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να δημιουργήσουν βαρύ κλίμα τις ημέρες των κινητοποιήσεων.