Με εναλλακτικές προτάσεις η ΚΕΔΕ τη Τετάρτη στον πρωθυπουργό

kedec

Τις εναλλακτικές προτάσεις που καταθέτει η Αυτοδιοίκηση για να μην καταρρεύσει εντελώς ο κοινωνικός ιστός στην Ελλάδας ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης από το βήμα της Γ.Γ. της ΠΕΔΑ.
Ετσι ανέφερε το Ειδικό πρόγραμμα για την διαχείριση του ΕΣΠΑ που προτείνει η Αυτοδιοίκηση με φορέα την ΕΕΤΑΑ που έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Ο κ. ΑΣκούνης θύμισε ότι η Αυτοδιοίκηση έχει καλύτερες επιδόσεις στην απορροφητικότητα από κάθέ άλλο κρατικό φορέα.
Επίσης ανέφερε τι αίτημα του κουρέματος του χρέους και της επιμήκυνσης με χαμηλότερο επιτόκιο όπως ακριβώς έγινε για όλους τους άλλους φορείς σε εθνικό επίπεδο.
Για τις μετατάξεις προσωπικού πρότεινε αλλαγή του νόμου προκειμένου να αξιοποιηθεί λιμνάζον προσωπικό σε θέσεις και δήμους που έχουν τεράστιες ελλείψεις.
Και τέλος πρότεινα τη κοινή σύσκεψη Υπ. Εσωτερικών, Υπ, Οικονομικών και ΚΕΔΕ για να αναλυθούν επακριβώς οι ανάγκες και να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει τα θεσμοθετημένα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εντωμεταξύ με αγωνία αναμένεται η συνάντηση ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργού την Τετάρτη όπου εκεί οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα επιδιώξουν να πάρουν σαφείς απαντήσεις τόσο για το μέλλον των δήμων, όσο και για τις προτάσεις που κάνουν.