Συμμετέχει η ΠΟΕ ΟΤΑ στις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ

Η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των Δήμων στις 29 και 30 Αυγούστου.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στα Υπουργεία Εσωτερικών (Σταδίου 27) και Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος).
Την ημέρα διεξαγωγής του Έκτατου Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Ξενοδοχείο «INTERCONTINENTAL» (Λεωφόρος Συγγρού 89-93 – Αθήνα).
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε το διήμερο κλείσιμο των Δήμων της Αττικής την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 και ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.
Η απόφαση της Π.Ε.Δ. Αττικής αλλά και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες άλλων Π.Ε.Δ. έστω και καθυστερημένα, έρχεται να επιβεβαιώσει την πρόβλεψή μας αλλά και τη θέση μας ότι και στα οικονομικά των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η πολιτική των μνημονίων και της τρόικας με αποτέλεσμα η παρακράτηση των εσόδων των Ο.Τ.Α. να υπερβαίνει την τελευταία τριετία το 60%, ενώ το ποτήρι ξεχείλισε με τη νέα απόφαση της τρικομματικής, μνημονιακής συγκυβέρνησης για επιπλέον περικοπές 30%.
Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών και της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι η οικονομική κατάρρευση των Ο.Τ.Α. και η πλήρης αδυναμία για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής αλλά και η αδυναμία καταβολής των λειτουργικών δαπανών με αποτέλεσμα την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Καθαριότητα, Πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.).
Η κατάσταση διαμορφώνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό που υπάρχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την προκλητική επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας ή όπως αλλιώς το βαφτίσουν (συνταξιοδοτική ωρίμανση) που μαθηματικά θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και την ανεργία, καθώς η έλλειψη έστω και ενός εργαζόμενου από τις υπηρεσίες των Δήμων θα οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας.
Δυστυχώς η πλειοψηφία των αιρετών στη διαδικασία των Εκτάκτων Γενικών Συνελεύσεων των Π.Ε.Δ. ενόψει του Έκτατου Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 προσεγγίζει το οικονομικό πρόβλημα των Ο.Τ.Α. ξεκομμένα από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται την τελευταία τριετία με τα μνημόνια και την τρόικα. Ουσιαστικά διεκδικούν η περικοπή να γίνει απλά από άλλους, δηλ. συνεχίζεται η στήριξη από την πλειοψηφία των αιρετών σε πολιτικές, μέτρα και περικοπές που οδηγούν εργαζόμενους, συνταξιούχους και την κοινωνία σε πλήρη φτώχεια και εξαθλίωση.
Οι Ο.Τ.Α. πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις σαν προθάλαμος εφαρμογής όλων των αντιλαϊκών πολιτικών προωθώντας την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και της εφαρμογής κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει την αγωνιστική συμμετοχή της στην κινητοποίηση της Π.Ε.Δ. Αττικής την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ με το δικό της αγωνιστικό-διεκδικητικό πλαίσιο που προβλέπει:

1.    Καμία περικοπή πόρων, καταβολή ΟΛΩΝ των παρακρατηθέντων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2.    Καμία μεταφορά νέας αρμοδιότητας χωρίς να έχει προβλεφτεί η χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α.
3.    Αποτροπή της εργασιακής εφεδρείας ή όπως αλλιώς την ονομάζουν, καμία απόλυση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
4.    Αναστολή της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.
5.    Καμία νέα περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων και αφαίρεση δικαιωμάτων στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.
6.    Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού και πόρων εκχωρούνται σε ιδιώτες.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στα Υπουργεία Εσωτερικών (Σταδίου 27) και Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος).
Την ημέρα διεξαγωγής του Έκτατου Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Ξενοδοχείο «INTERCONTINENTAL» (Λεωφόρος Συγγρού 89-93 – Αθήνα).

Συνάδελφοι,
Είναι ξεκάθαρο ότι οι κινητοποιήσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η αφετηρία των νέων αγώνων μας καθώς η συγκυβέρνηση και η τρόικα ετοιμάζουν τη συνέχεια της βάρβαρης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας καθώς ΜΕΙΩΝΟΥΝ μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις, ΑΠΟΛΥΟΥΝ Δημοσίους Υπαλλήλους, καταργούν δικαιώματα, ΑΥΞΑΝΟΥΝ όρια ηλικίας, συμμετοχή σε φάρμακα-περίθαλψη, ΔΙΑΛΥΟΥΝ κράτος, Ο.Τ.Α., Παιδεία και Νοσοκομεία.
Γι’ αυτό πριν μας ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ αυτοί να τελειώνουμε εμείς μαζί τους… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ…
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                   Γιάννης Τσούνης