Τυπική η διαμαρτυρία τελικά της ΚΕΔΕ

synedrio_kede

Σε τυπική διαμαρτυρία οδηγήθηκαν τελικά οι δήμαρχοι στο έκτακτο συνέδριο αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να αντιδράσουν στις νέες περικοπές της Κυβέρνησης.
Ο κ. Σταικούρας ήταν κάθετος. Στον προϋπολογισμό υπάρχουν μόνο 2,4 δις και όχι 2,7 που αντιστοιχούσαν στα προυπολογισθένατα έσοδα του 2011.
Ο κ. Στυλιανίδης επίσης ήταν ξεκάθαρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του σήμερα στο συνέδριο.
Οι Δημοι θα πάρουν 35 εκατομμύρια το Σεπτέμβριο από τα 214 των παρακρατηθέντων και μέχρι το τέλος του χρόνου τα υπόλοιπα. Θα λυθεί το θέμα της επιμήκυνσης των δανείων ώστε τα τοκοχρεολύσια να πέσουν κατά 45% μηνιαίως, οι δήμοι θα πάρουν και τα 300 της ΣΑΤΑ τα οποία λόγω του 4ου τριμήνου θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν και για λειτουργικές δαπάνες και θα μπουν στην άμεση προτεραιότητα για την αποπληρωμή των 850 εκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση δώσει την δόση των 31 δις που περιμένουμε.
Επίσης άμεσα υπογράφονται και αποδίδονται τα 20 εκατομμύρια για τα σχολεία.
Ο κ. Συλιανίδης δεν άφησε περιθώρια επί των οικονομικών ενώ φάνηκε ιδιαίτερα γαλαντόμος στα θεσμικά. Και το ασυμβίβαστο το συζητάει και την δημιουργία ΕΣΠΑ αυτοδιοίκησης τη συζητάει, και τα θέματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα συζητάει.
Μετά από την κάθετη τοποθέτηση το δίλημμα πέρασε στους δημάρχους. Είτε να άνε σε δυναμικές κινητοποιήσεις χωρίς όμως ελπίδα, είτε να κάνουν μια τυπική διαμαρτυρία και να τορευθούν όπως τους οριστεί. Τελικά αποφάσισαν την δεύτερη λύση αφήνοντας βέβαια τους δήμους που έχουν πρόβλημα αδειασμένους και διαμαρτυρόμενους.