Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία

sxoleio_76

Μείωση κατά 20% στις ανώτατες τιμές πώλησης μιας σειράς προϊόντων που πωλούνται σε κυλικεία, σχολείων, πλοίων, νοσοκομείων και γενικά σε χώρους όπου δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Επειτα από σχετική έρευνα, το υπουργείο διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο μείωσης των ανώτατων τιμών στις οποίες πωλούνται στα κυλικεία πολλά από τα παραπάνω είδη, με πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα το εμφιαλωμένο νερό. Το μπουκάλι του μισού λίτρου πωλείται σήμερα στα κυλικεία προς 50 λεπτά, ενώ με τη νέα ρύθμιση μειώνεται η τιμή του στα 35 λεπτά.
Μετά την τροποποίηση της ισχύουσας αγορανομικής διάταξης που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, οι νέες μειωμένες ανώτατες τιμές όταν τα προϊόντα διατίθενται από κυλικεία, αναψυκτήρια και καντίνες εντός σχολείων δημόσιων και ιδιωτικών, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερησίων και νυχτερινών. Ενδεικτικά, η τιμή μιας τυρόπιτας ή σπανακόπιτας από 1,30 ευρώ, πέφτει στο 1 ευρώ, δηλαδή κατά 23%, ενώ το σουσαμένιο κουλούρι θα πωλείται προς 40 λεπτά, αντί για 50 λεπτά.