ΠΟΕ ΟΤΑ: 4 φορές επάνω το κόστος των σκουπιδιών από τους ιδιώτες

skoupidia_ergazomenoi

Αύξηση της δαπάνης για την διαχείρισή τους, που θα είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές επάνω από το σημερινό κόστος με επιβάρυνση των δήμων και των νοικοκυριά κάταγελει η ΠΟΕ ΟΤΑ με την ευκαιρία της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ για την παραχώρηση της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ.
Επίσης η ΠΟΕ ΟΤΑ βάζει το ερωτηματικό «τι θα γίνουν τα προϊόντα της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα παράγονται από αυτά. Θα τα επιστρέφει και πάλι στο Χ.Υ.Τ.Α. ή πίσω από τα Σ.Δ.Ι.Τ. υπάρχει η καύση των παραγόμενων προϊόντων με μονάδες καύσης;»
Συγκεκριμένα η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει:
Ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Γιάννης Σγουρός και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.  παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, με μία αιφνιδιαστική του κίνηση εισηγήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. την υλοποίηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. εκχωρώντας ουσιαστικά τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στους ιδιώτες. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έκανε δεκτή την εισήγηση του κ. Σγουρού.
Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει «χτυπήσει κόκκινο» με 1.500.000 ανέργους, που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και απειλούνται με νέες περικοπές, που οι Δήμοι πανελλαδικά αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τους πετσοκομμένους  κατά 40%  μισθούς των εργαζομένων τους, ο κ. Σγουρός δεν το βάζει κάτω. Με πρόσχημα τον κορεσμό του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής επιμένει στην επιβάρυνση της φτωχοποιημένης κοινωνίας της Αττικής με πρόσθετα βάρη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκχωρώντας την, σε εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Αποκρύπτει εντέχνως την αύξηση της δαπάνης για την διαχείρισή τους, που θα είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές επάνω από το σημερινό κόστος και το πόσο θα επιβαρυνθούν οι Δήμοι και κατ’ επέκταση τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά της Αττικής.
Επίσης, αποκρύπτει τι θα γίνουν τα προϊόντα της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα παράγονται από αυτά. Θα τα επιστρέφει και πάλι στο Χ.Υ.Τ.Α. ή πίσω από τα Σ.Δ.Ι.Τ. υπάρχει η καύση των παραγόμενων προϊόντων με μονάδες καύσης; Ποιο είναι το νέο  αυτό κόστος που θα πληρώσουν οι πολίτες και που θα εγκατασταθούν τα εργοστάσια καύσης;  Για όλα αυτά ο κ. Σγουρός τηρεί σιγή ιχθύος… !!!
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να ακυρώσουμε στην πράξη αυτή την προσπάθεια του Πρόεδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζομένους και στην αβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση της φτωχοποιημένης κοινωνίας της Αττικής.