Οι δήμοι κοντά στους άπορους και με την συγκέντρωση σχολικών ειδών

Δράση για την συγκέντρωση γραφικής ύλης έχουν εντάξει στο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής αρκετοί δήμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται  δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τις ανάγκες των παιδιών των αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Προσφέρω» είδη παραδίδονται από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου 2012 σε κεντρικά  σημεία του δήμου.

Καθώς επίσης Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει και την πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που έχει ξεκινήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνοντας ραντεβού το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στο σταθμό Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.Παράλληλα, συνεχίζει με επιτυχία τις ανάλογες δράσεις που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου με επίκεντρο το The Mall Athens, το Πολυιατρείο Δήμου Αμαρουσίου και την πλατεία Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι σχολικές τσάντες, τετράδια, σχολικοί άτλαντες, τέμπερες – κηρομπογές, μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες, μαρκαδόρους – ξυλομπογιές, μολύβια, στυλό, γομολάστιχες, ξύστρες, διορθωτικά, πινέλα, κασετίνες, ντοσιέ και ανταλλακτικά φύλλα, φακέλους με λάστιχο, χαρτί Α4, διαφάνειες, κόλλες, πλαστελίνες, διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων, ψαλιδάκια, γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.), σχολικά βοηθήματα, είδη ζωγραφικής, αθλητικά είδη. Όλα τα είδη πρέπει να είναι είτε καινούρια είτε σε καλή κατάσταση.

Ακόμη και ο δημος Παλλήνης με το πρόγραμμα “ένα τετράδιο γαι το παιδί που το έχει ανάγκη” συγκενρώνει γραφική ύλη για να στηρίξει τα παιδιά άπορων οικογενειών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.