Συνάντηση Κουβέλη ΕΝΠΕ: Δεδομένη η στήριξη αλλά..

kouvelis_enpe

Την στήριξή του στις Περιφέρειες και στα αιτήματά τους εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό, τον Α’ Αντιπρόεδρο, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Β’ Αντιπρόεδρο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.
Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών έθεσαν το θέμα των τεράστιων περικοπών την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την γραφειοκρατία που μπλοκάρει το ΕΣΠΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε
ότι “η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όπως και γενικότερα η αυτοδιοίκηση πρέπει να στηριχτεί. Πρέπει να στηριχτεί ιδιαίτερα σε μια περίοδο, όπου η χώρα διέρχεται μια βαθύτατη ύφεση και αντιμετωπίζει με γνωστές και αυτονόητες συνέπειες μια τεράστια κρίση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μπορεί. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το σημαντικό παράγοντα της ανάπτυξης αυτού του τόπου. Και κατά τούτο η στήριξή μας είναι δεδομένη προς το θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».
Ανάλογη στήριξη είχε δώσει ο κ. Κουβέλης και στην ΚΕΔΕ. Χωρίς να αμφισβητούμε τις προθέσεις του, το πρόβλημα είναι ότι στηρίζει αλλά οι τελικές επιλογές είναι διαφορετικές. Οι περικοπές συνεχίζονται.