Πίσω ολοταχώς λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ για τους δημάρχους

poeota2

Την αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ προκάλεσε η οδηγία που έστειλε η ΚΕΔΕ προς τους δήμους σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι προσέρχονται κανονικά στους δήμους και αποχωρούν στο τέλος του ωραρίου τους χωρίς να προσφέρουν υπηρεσίες. Η ΠΟΕ ΟΤΑ έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο … ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ…!!!

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:
Με εγκύκλιο που η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) εξέδωσε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 δίνει «οδηγίες προς ναυτιλομένους», εκθέτοντας ουσιαστικά όσους αιρετούς πραγματικά αγωνιούν για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο συνδικαλιστικό τους όργανο.
Αντί να κλιμακώσουν την αντίδρασή τους ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης που ουσιαστικά διαλύει (σύμφωνα και με δικές τους δηλώσεις) την Τοπική Αυτοδιοίκηση οπισθοχωρούν… ατάκτως !!! Υπονομεύουν τον αγώνα που οι ίδιοι ξεκίνησαν.
Η κατά τα άλλα «δυναμικές κινητοποιήσεις» μετατράπηκαν σύντομα σε διαδικασία ελέγχου και «μαντρώματος» των εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Φοβούνται οι αιρετοί τους εργαζόμενους και για ποιο λόγο ;
Αν κάποιοι αποφάσισαν να «ξεπουλήσουν» τους Δήμους ας το δηλώσουν. Ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Και η ευθύνη της σημερινής ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είναι καθοριστική για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αντί να οργανώσουν την διαμαρτυρία των ούτως ή άλλως εξαντλημένων τοπικών κοινωνιών ενάντια σε όσους προωθούν το ξεπούλημα των Κοινωνικών Δομών και Υπηρεσιών, επιλέγουν να κρατήσουν «εσώκλειστους» τους εργαζόμενους χωρίς να εξυπηρετούν το Δημότη …τιμωρώντας ποιόν;  Προστατεύοντας ποιους; Τα προβλήματα είναι τόσα μεγάλα που αναγκαστικά θα ξεχωρίσει «Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ» !!! Εμείς απλά ανυπομονούμε…
Σε όσους Δήμους οι αιρετοί δεν επιτρέψουν στους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη μας να προχωρήσουν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, όπως καταλήψεις, πορείες και συγκεντρώσεις ενημέρωσης των εργαζομένων και Δημοτών για τις επιπτώσεις των μέτρων στους πολίτες και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.