Αναβολή της δίκης των εργαζομένων

evelpidon

Αναβολή για τις 19 Δεκεμβρίου πήρε η υπόθεση της δίκης των οδηγών των απορριμματοφόρων που συνελήφθησαν στις κινητοποιήσεις των δήμων της 29ης Αυγούστου. Οι τρεις οδηγοί των δήμων Παπάγου – Χολαργού και Νίκαιας Ρέντη κατηγορούνται για απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών.
Ομως εκφράστηκαν πολλά παράπονα από τους εργαζόμενους για την απουσία της δημοτικής αρχής Παπάγου Χολαργού. Ο Δήμος, εντολές του οποίου εκτελούσαν οι οδηγοί, δεν έβαλέ κανέναν μάρτυρα υπεράσπισης, ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος ούτε οι αρμόδια αντιδήμαρχος, αλλά παρείχε μόνο νομική υποστήριξη. Tο γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά από εκατοντάδες εργαζόμενους όλων των δήμων που παραβρέθηκαν στην Ευελπίδων το πρωί για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που δικάζονταν.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συμμετείχαν στην 4ωρη Στάση Εργασίας (7.00-11.00 π.μ.) που είχε προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9.00 το πρωί, στα δικαστήρια της  πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της παραπομπής με την αυτόφωρη διαδικασία, τριών συναδέλφων οδηγών απορριμματοφόρων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.
Αν και η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου 2012, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία μέσα στον χώρο των Δικαστηρίων, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων που παλεύουν για ανατροπή της πολιτικής που συνεχίζουν να εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και τρόικα στις πλάτες των εργαζομένων και συνολικά της κοινωνίας.
Στον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης, απαντάμε με συντονισμό και ενότητα, δηλώνοντας πως θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.
Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι γιατί ούτως ή άλλως δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Πετσόκοψαν το μισθό τους, χάνουν τις δουλειές τους !!! Η απάντηση είναι …ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ μαζί με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας που βήμα-βήμα συνεχώς εξαθλιώνεται.

Ας ψάξουν επιτέλους και ας βάλουν στο σκαμνί όσους καταλήστεψαν και συνεχίζουν να «ρημάζουν» ακόμη και αυτή τη στιγμή ότι έχει απομείνει. Ας δικάσουν και καταδικάσουν όσους συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν, όσους «φυγάδευσαν» τα χρήματά τους σε Ελβετικές τράπεζες, όσους συνεχίζουν να πέφτουν στα  «μαλακά» με τροπολογίες εξπρές «τριών γραμμών» (Siemens).