Ερώτηση Κουίκ για την μεταφορά μαθητών

kouik

Το τεράστιο πρόβλημα της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, ένα ζήτημα σχεδόν πανελλαδικό, έθεσε με Ερώτησή του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «το ΚΤΕΛ και οι ιδιοκτήτες μισθωμένων οχημάτων αρνούνται να μεταφέρουν φέτος μαθητές διότι η αλυσίδα Υπουργείο Οικονομικών-Υπουργείο Παιδείας-Υπουργείο Εσωτερικών-Περιφέρειες και Δήμοι οφείλουν τα κόμιστρα περασμένων σχολικών περιόδων».

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Λέσβου (Εκλογικής Περιφέρειας που βρίσκεται υπό τη βουλευτική εποπτεία του Τέρενς Κουίκ) όπου το ΚΤΕΛ Λήμνου αρνήθηκε να κάνει τα δρομολόγια εξυπηρέτησης της μαθητιώσας νεολαίας, εφόσον οι οφειλές από την Περιφέρεια και το Δήμο, ανέρχονται στα 120.000 ευρώ.

Επίσης, όπως ενημερώνει τον Τέρενς Κουίκ η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Στέλλα Καβαλέρου, ενώ όλα τα ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν μαθητές ανά την Ελλάδα θα υποστούν μείωση 17% επί των κομίστρων τους, απο εποχής πρώην Νομαρχία Λέσβου έχουν υποστεί και άλλη  μείωση της τάξεως του 20%!

«Οι ψεύτες υπουργοί της κυβέρνησης, όλο υπόσχονται ότι θα φέρουν το σχετικό νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή και νομοσχέδιο δεν μας έρχεται, ταλαιπωρώντας παιδιά και γονείς», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ με τη κατάθεση της Ερώτησης.