Τρόικα, τα σκουπίδια σε ιδιώτες

aporrimmat55

Εντύπωση ως και σοκ για τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις της Τρόικας έχει προκαλέσει η ανυποχώρητη επιμονή των εκπροσώπων της, μέσα στο πακέτο της συνολικής διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της δόσης των 31 δις, η νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση σε ιδιώτες από τους δήμους της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.
Κυβερνητικοί κύκλοι έμειναν άναυδοι από την προχθεσινή συνάντηση όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα των 4 από τα 11,9 δις όταν άκουσαν τους τροϊκανούς να επιμένουν σε κάτι που τα τρία κόμματα της κυβέρνησης είχαν σχεδόν παραλείψει. Οπως διαπιστώθηκε, ένας από τους όρους που βάζουν οι τροϊκανοί για να δώσουν το πράσινο φως στην εκταμίευση των 31 δις είναι η παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες αν και τους εξηγήθηκε ότι τα έξοδα καθαριότητας είναι ανταποδοτικά και δεν επιβαρύνουν, ούτε συμβάλλουν στο δημόσιο έλλειμμα. Παρ΄όλα αυτά οι τροϊκανοί είναι ανένδοτοι. Αν δεν δοθούν τα απορρίμματα σε ιδιώτες, η Ελλάδα κινδυνεύει μέχρι και να μείνει εκτός ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι η βιομηχανία διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η έκτη παγκοσμίως μετά την πληροφορική, τα ναρκωτικά, τα φάρμακα, το πετρέλαιο και την οπλοβιομηχανία με πολύ μεγάλη ένταση ανόδου.