Φορολογική επιδρομή σε συμβασιούχους με μπλοκάκια

blokakia

Να αυξήσει την παρακράτηση φόρου στις αμοιβές όσων πληρώνονται με μπλοκάκι ετοιμάζεται η Κυβέρνηση σε αναμονή της επιστροφής της τρόικα σε λίγες μέρες στη χώρα μας, οπότε και θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 11.5 δισ. Ευρώ σύμφωνα με ανάρτηση του marketbeast.gr.
Το μέτρο αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις σε χιλιάδες συμβασιούχους ειδικά αυτούς της μερικής απασχόλησης επιμορφωτικών και αθλητικών τμημάτων των δήμων.
Σύμφωνα με την ανάρτηση η κυβέρνηση για τους επαγγελματίες σχεδιάζει αφενός να καταργήσει το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για κάθε παιδί τους, και αφετέρου να τους φορολογεί με 30% από το πρώτο ευρώ ενώ τους επιβάλει και επιπλέον φόρο εισοδήματος 55%, σαν προκαταβολή του φόρου που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά!
Ετσι όσοι μισθωτοί αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (πχ για μια δεύτερη απασχόληση (με σχέση εξαρτημένης εργασίας), θα πάψουν ξαφνικά να φορολογούνται με την κλίμακα των φυσικών προσώπων (αν πχ μειωθεί ο μισθός τους ή μείνουν απλήρωτοι από την πρώτη δουλειά και ετσι το εισόδημα από το μπλοκάκι ξεπεράσει εκείνο της μισθωτής εργασίας τους) και έτσι και θα φορολογούνται σαν επαγγελματίες, αλλά θα βάζουν και λιγότερα χρήματα στη τσέπη τους επειδή θα αυξηθεί και η παρακράτηση φόρου στο 30%.
Το μέτρο αυτό θα καταστήσει ουσιαστικά ασύμφορη οποιαδήποτε συνεργασία με τους δήμους ή θα αυξήσει σε τρομερό βαθμό το κόσοτς αυτών των συμβάσεων μέχρι και 30%.