Αύριο συγκέντρωση στην πλατεία Κλαθμώνος, από τους συλλόγους γονέων ειδικών σχολείων για την μεταφορά μαθητών

Pame_metafores_ma8htwn

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χρόνιο πια πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών πραγματοποιούν οι σύλλογοι γονέων των Μουσικών, καλλιτεχνικών και ειδικών σχολείων, αφού είδαν ότι το πρόβλημά τους δεν λύνεται ούτε μετά την απόφαση να περιέλθουν οι μεταφορές στις περιφέρειες.
Στις κινητοποιήσεις των γονιών απάντησε με ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής καιμε τίλτο  Μεταφορές μαθητών: Λάθος πόρτα χτυπάνε οι Σύλλογοι Γονέων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή ανακοίνωση συλλόγου γονέων για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην μεταφορά των μαθητών, η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει, εκ νέου, τα ακόλουθα:
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών, οφείλεται αποκλειστικά στην Κυβέρνηση που δεν προχωρά στην πληρωμή των παλαιών οφειλών προς τους μεταφορείς για το προηγούμενο σχολικό έτος. Το Κράτος χρωστά στην Περιφέρεια Αττικής περίπου 18 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, αποφάσισε να διαθέσει επιπλέον 3 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά από δικούς της πόρους. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει σταματήσει τη διαδικασία ενταλματοποίησης των σχετικών δαπανών. Η Περιφέρεια Αττικής, χωρίς την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου, δεν μπορεί να πληρώσει καμία δαπάνη.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Επειδή η γενίκευση και η ρίψη ευθυνών επί δικαίων και αδίκων είναι κακός σύμβουλος, προτείνω στους δικαίως αγανακτισμένους γονείς να πάνε να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Οικονομικών κι εγώ θα είμαι εκεί για να συμπαρασταθώ στο δίκαιο αίτημά τους. Δεν μπορώ να δεχθώ όμως να κατηγορείται η Περιφέρεια Αττικής για εμπαιγμό των γονέων, όταν εδώ και χρόνια είναι η μόνη που βάζει πλάτη και με δικούς της πόρους χρηματοδοτεί τα χρέη του Υπουργείου και εκτελεί τις μεταφορές των μαθητών, χωρίς να λαμβάνει τα αντίστοιχα ποσά από το Υπουργείο. Οι Δήμοι που εδώ και δύο χρόνια έπρεπε να ασκούν αυτή την αρμοδιότητα σύμφωνα με τον Καλλικράτη, δήλωσαν αδυναμία. Το Υπουργείο, ανεπίσημα τουλάχιστον, έχει κηρύξει στάση πληρωμών για τις μεταφορές μαθητών. Ας μην ενοχοποιούν λοιπόν και την Περιφέρεια Αττικής, τον μοναδικό σύμμαχο που έχουν μέχρι σήμερα στο μοναχικό και δύσκολο δρόμο, απέναντι σε αυτό το τέρας της κρατικής γραφειοκρατίας, του παραλογισμού και της μετάθεσης ευθυνών».