Πόλεμος ΠΟΕ ΟΤΑ Δημάρχων

poe_ota_kede11012

Πόλεμος καταγγελιών παρά τις εκατέρωθεν εκκλήσεις για ενωτικό κλίμα, αναμένεται από αύριο το πρωί μεταξύ ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ. Ο λόγος το θερμό επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων στους δήμους που παραβρέθηκαν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και του δημάρχου Μεταμόρφωσης κ. Καρπέτα τον οποίον απεκάλεσαν «εκπρόσωπο των εργολάβων» όταν εκείνος διέκοψε τον πρόεδρό τους κ. Μπαλασόπουλο και αμφισβήτησε το δικαίωμά του και την υπόστασή του για να ασκεί κριτική στην τακτική της ΚΕΔΕ απέναντι στα μέτρα του μνημονίου.
Ο κ. Μπαλασόπουλος που έγινε δεκτός από την ΚΕΔΕ να μιλήσει προ ημερήσιας διάταξης, έβαλε διαχωριστικές γραμμές στο θέμα της διεκδίκησης των προσλήψεων, στην εξυπηρέτηση πάγιων και διαρκών αναγκών μέσω προγραμμάτων όπως το “Κοινωφελής Εργασία” στην ιδιωτικοποίηση δημoτικών υπηρεσιών και στο θέμα της καθυστέρησης πληρωμών των εργαζομένων με τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για τις οφειλές των δήμων.
Ο κ. Μπαλασόπουλος έβαλε το δίλημμα στους δημάρχους ότι ή θα τοποθετηθούν υπέρ των εργαζομένων ή θα βρίσκονται σε διάθεση συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα. Τότε ήταν που πετάχτηκε ο κ. Καρπέτας από το ακροατήριο με εκφράσεις “ποιός είσαι εσύ που θα πεις”… κλπ. Η παρέμβαση αυτή του κ. Καρπέτα δυναμίτισε το καλό σχετικά κλίμα που επικρατούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή και προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένών που άρχισαν να τον αποκαλούν εκπρόσωπο των εργολάβων.
Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση και επανήλθαν όταν πολύ αργότερα τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιανουμής Ζουμούλης.
Μετά το πέρας της συζήτησης ο κ. Καρπέτας απαίτησε ψήφισμα της ΚΕΔΕ για το επεισόδιο και πήρε την έγκριση του συμβουλίου.
Αναμένεται ανακοίνωση. 
Δείτε το video