Σάλος από την λίστα του ΣΔΟΕ και στην Αυτοδιοίκηση

grafeia_tilefono

Σάλος έχει δημιουργηθεί σε αρκετές τοπικές κοινωνίες από την δημοσίευση από το zougla.gr της λίστας του ΣΔΟΕ με τα 36 ονόματα πολιτικών μεταξύ των οποίων βρίσκονται και αρκετά ονόματα δημάρχων. Καραβανάς Τζιβελέακς, Μπουραντάς, Αρκουδάρης, Χρυσός, Μπουραίμης, Ξύδης, Τζιτζιφας, Γεωργίου, Λουίζος, Φιλίππου, Φασούλας, Πατούλης, είναι μερικά από τα γνωστά ονόματα της Αυτοδιοίκησης που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα.
Παγωμένοι οι περισσότεροι από τους δημάρχους δεν εξέδωσαν ακόμη καμία ανακοίνωση, ούτε αντέδρασαν, αν και στις τοπικές τους κοινωνίες η υπόθεση βράζει και το face book και τα blogs αναπαράγουν την είδηση με τεράστια ταχύτητα.
Η παγωμάρα οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι το ίδιο το ΣΔΟΕ αρνείται την ύπαρξή της αν και η δημοσίευση του zougla.gr περιέχει σφραγίδες και υπογραφές.
Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι η λίστα αυτή δεν αποτελεί κατηγορητήριο αλλά μια απλή εντολή ελέγχου μέσα στο πλαίσιο των καθημερινών καθηκόντων του ΣΔΟΕ. Στο κλίμα όμως που επικρατεί παρατηρείται δίψα για αίμα και οι τοπικές κοινωνίες βράζουν.
Οι περισσότεροι δήμαρχοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν έχουν πολλά περιθώρια να αντιδράσουν και οποιαδήποτε αίτησή τους για διευκρίνισης ή ξεκαθάρισμα θα κάνει πολύ καιρό να ικανοποιηθεί. Μέχρι τότε η είδηση ότι είναι ύποπτοι οικονομικών εγκλημάτων θα τρέχει.
Να θυμίσουμε πάντως ότι πριν από μερικές μέρες η ΠΕΔ Αττικής είχε δημοσιεύσει ανακοίνωσή της με την οποία οι δήμαρχοι αποδεχόντουσαν οποιονδήποτε έλεγχο Πόθεν Εσχες. Από την άλλη όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι δήμαρχοι που δεν έχουν δημοσιεύσει το Ποθεν Εσχες παρά την υποχρέωση του νόμου.