Ομηροι των καρτέλ οι μαθητές

metafor_amathiton

Σε σκάνδαλο μονοπωλίου φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση μεταφοράς μαθητών αφού οι άγονοι διαγωνισμοί με τις νέες τιμές που προβλέπονται είναι πια εντελώς αδικαιολόγητοι.
Οι γονείς βρίσκουν τιμές μεταφοράς ιδιωτικά στα 108 ευρώ ανά δρομολόγιο αλλά οι λεωφορειούχοι δεν μπαίνουν στους διαγωνισμούς ούτε στα 290 ευρώ.
Ο λόγος είναι ότι κάποιοι λεωφορειούχοι μεγάλου δυναμικού, ουσιαστικά μοιράζουν υπεργολαβίες και απαγορεύουν στους μικρούς να μπουν στους διαγωνισμούς καθώς αυτοί τους δίνουν αρκετές δουλειές σε πολλούς άλλους τομείς. Ετσι το καρτέλ των μεγαλολεωφοριούχων επιχειρεί να ελέγξει και να εκβιάσει μεγάλες τιμές στα δρομολόγια.
Οι αποκλίσεις είναι τεράστιες και αποκαλυπτικές της επιχείρησης.
Οι γονείς κάνουν τη πρόταση να οργανώσουν οι ίδιοι τα δρομολόγια και στην συνέχεια με αποδείξεις να εισπράξουν τα χρήματα από τις περιφέρεις και με πολύ χαμηλότερα τιμολόγια. Ομως αυτό δεν γίνεται νομικά και θα υπάρξει πρόβλημα έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ετσι χιλιάδες μαθητές παραμένουν σε ομηρία των καρτέλ μέχρι να αποφασιστεί οι διαγωνισμοί να γίνουν ανά δρομολόγιο και όχι κατά Περιφέρεια.