Συνεχίζεται το δημοτικό κίνημα χωρίς μεσάζοντες

palini_mesazontes

Συνεχίζεται με αυξανόμενο ενδιαφέρον η παρέμβαση των δήμων στην αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και προχθές πάλι στην Παλλήνη έγινε χαμός.
Η διανομή όπως και τις προηγούμενες φορές έγινε απ’ ευθείας από τους παραγωγούς στους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης που είχαν υποβάλει την παραγγελία τους μέσα από το www.marketpallinis.gr είτε μέσω των υπηρεσιών του Δήμου.
Θυμίζουμε ότι ήταν η τρίτη διανομή προϊόντων που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης. Το εγχείρημα της παρέμβασης στο καταναλωτικό κίνημα ξεκίνησε με την πατάτα συνεχίστηκε με ελαιόλαδο και φέτα και αυτή τη φορά με πληθώρα προϊόντων από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδος.
Αυτή τη φορά διανεμήθηκαν:
0.    Φακές 2 τόνοι (Φάρσαλα)
0.    Ρεβίθια 1.400 κιλά (Φάρσαλα)
0.    Φασόλια 850 κιλά (Φάρσαλα)
0.    Ζυμαρικά 200 κιλά (Κόρινθος)
0.    Ρύζι 3 τόνοι (Αγροτικός Συνεταιρισμός Σερρών)
0.    Μέλι 600 κιλά (πευκόμελο και ανθόμελο Σιθωνίας Χαλκιδικής)
0.    Μέλι 1 τόνος (Κρήτη)
0.    Πατάτες 20 τόνοι (Φλώρινα)
0.    Λάδι 2 τόνοι (Μεσσηνία)
0.    Φέτα 600 κιλά (Ρέθυμνο)
0.    Λευκό τυρί 500 κιλά (Ρέθυμνο)
0.    Γραβιέρα και κεφαλοτύρι 600 κιλά (Ρέθυμνο)
0.    Αλεύρι 7 τόνοι (Μύλων Δάβρη Αυλώνα)
Άψογη ήταν  για μια ακόμη φορά και η διαδικασία διανομής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/10 στο χώρο της EXPO ATHENS στην Ανθούσα από τις  9:00 έως τις 14:30. Κυρίαρχο ρόλο στην επιτυχία της διαδικασίας είχαν οι εθελοντές.
Κόντρα στην αισχροκέρδεια λέει η δημοτική αρχή και με γνώμονα την εξυγίανση της αγοράς ο Δήμος Παλλήνης θα συνεχίσει διοργανώνοντας  συχνά διανομές προϊόντων χωρίς μεσάζοντες «φέρνοντας σε επαφή»  παραγωγούς και καταναλωτές μέσω τις ιστοσελίδας που πρώτος Πανελλαδικά δημιούργησε ειδικά για την δράση αυτή, στην διεύθυνση www.marketpallinis.gr και στην οποία μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επόμενη διανομή.

Δείτε και το σχετικό video