Γιατί δεν δίνουν άδεια για στειρώσεις;

adespoto16

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ.  Αθανάσιο Τσαυτάρη η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  & η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων διότι όπως λένε το ΓΕΩΤΕΕ  αρνείται να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη  άδεια  στους εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους  , που έχουν υποβάλλει εδώ και  μήνες τα δικαιολογητικά τους  , για την διενέργεια στειρώσεων περιστασιακού χαρακτήρα.
Η επιστολή συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Εκφράζουμε για πολλοστή   φορά την έκπληξή μας αλλά και την οργή  μας για την αδράνεια , την ύποπτη  σιωπή και  την έμμεση  αποδοχή του υπουργείου  σας στην καταπάτηση  των νόμων της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας  σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Είναι γνωστό ότι το ΓΕΩΤΕΕ  αρνείται να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη  άδεια  στους εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους  , που έχουν υποβάλλει εδώ και  μήνες τα δικαιολογητικά τους  , για την διενέργεια στειρώσεων περιστασιακού χαρακτήρα , σε μια προσπάθεια μείωσης του ανεξέλεγκτα πια αυξανόμενου  αριθμού των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας.

Παρά τις επανειλημμένες  ενστάσεις μας το  Υπουργείο  συνεχίζει να μην παίρνει θέση  στην απαράδεκτη αυτή στάση  του ΓΕΩΤΕΕ , το οποίο συνεπικουρείται  στην παρανομία αυτή  και από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο , του οποίου  η Πρόεδρος  είναι Αντιπρόεδρος  του ΓΕΩΤΕΕ.
Αναρωτιόμαστε αν το υπουργείο σας  διαφυλάσσει με την στάση του αυτή τα  οικονομικά συμφέροντα των 4000  κτηνιάτρων , εις βάρος της εικόνας  της χώρας  ολόκληρης  σε όλο τον κόσμο  με τα εκατομμύρια αδέσποτα που κυκλοφορούν παντού ;

Αναρωτιόμαστε  ,αν οι  διαπλοκές και τα  οικονομικά συμφέροντα  των ημετέρων που,  ως γνωστόν , έφεραν την χώρα μας  στην σημερινή οικτρή  θέση, εξακολουθούν να  υπάρχουν και να δρουν στο Υπουργείο  σας , εις βάρος του συμφέροντος  της χώρας ;

Τα εκατομμύρια αδέσποτα  για να στειρωθούν και να γίνει μια αξιόλογη προσπάθεια περιορισμού τους ,χρειάζονται την συνεργασία των Ελλήνων αλλά και των  ευρωπαίων εθελοντών.

Τι φοβούνται επιτέλους οι έλληνες  κτηνίατροι και αντιδρούν τόσο ακραία ;

Προς τι λοιπόν αυτή  η απαράδεκτη στάση  και δυστοκία  του υπουργείου  σας ;
Προς τι αυτή η ακατανόητη εκ μέρους υπηρεσιακών  σας παραγόντων αγνόηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας;
Προς τι αυτή προκλητική αντίδραση των Ελλήνων Κτηνιάτρων και του ΓΕΩΤΕΕ;

Περιμένουμε επιτέλους το ΥΠΑΑΤ να πάρει θέση  και να υπερασπιστεί τον νόμο και το συμφέρον της χώρας και όχι αυτό  μιας χούφτας κτηνιάτρων .

Στις 15.11.2012 η Ομοσπονδία μας θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες , παρουσία ευρωβουλευτών από διάφορες χώρες ,με τις αρμόδιες  υπηρεσίες  της Ε.Ε  ακριβώς για τα θέματα αυτά.

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε στο υπουργείο σας θα επικρατήσει η λογική, η νομιμότητα και  το συμφέρον της χώρας .

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  & την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος                           Η Αντιπρόεδρος                 Η Γραμματέας
Αναστασία  Μπομπολάκη       Μάριζα Χριστοδούλου       Μαρία Χουστουλάκη

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δημιουργήθηκε το 2008 από το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων Η Προστασία των Ζώων και έκτοτε δίνει καθημερινούς αγώνες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση. Στρατηγικός στόχος της είναι να  πιέσει την Πολιτεία  να πάρει ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, καταθέτοντας πλήρως υλοποιήσιμες και  επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία. Παράλληλα, στοχεύει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τα ζώα με τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση, όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον, μέσα από αντίστοιχες καμπάνιες και εκπαιδευτικό υλικό. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 110 νόμιμα σωματεία από όλη την Ελλάδα.

H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία στη χώρα. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβίστικο τρόπο. Έχει εκπονήσει μια σειρά επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων για τα ζητήματα των ζώων και αγωνίζεται καθημερινά και νυχθημερόν για την υλοποίησή τους. Η Ομοσπονδία συνεργάζεται με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους, πολιτικούς, που αναγνωρίζουν και σέβονται τη ζωή στο σύνολό της. Επίσης, βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους φιλοζωικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας. Βασικός της στόχος είναι η αλλαγή στην αντίληψη, τη νοοτροπία και την κουλτούρα των πολιτών απέναντι στα ζώα, καθώς και του θεσμικού πλαισίου που διέπει την σχέση του ανθρώπου με αυτά. Ελπίζει ότι η χώρα μας, που γέννησε τον πολιτισμό, θα χτίσει σταδιακά μια σύγχρονη, ισότιμη και ηθική σχέση με τα ζώα, τη φύση και το περιβάλλον.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΠΦΠΟ
Λύκτου 7
Τ.Κ.71307
Τηλ.6976489349