Μνήμες Πολιτισμού Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την καταστροφή από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής

mikrasiatiki

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνει εκδήλωση Παράδοσης και Πολιτισμού με θέμα «Μνήμες Πολιτισμού  Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την καταστροφή».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 στο θέατρο “Pierce”, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή) και γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής και το Δίκτυο «mikrasiatis.gr».
Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και η ανάδειξη του Μικρασιατικού Πολιτισμού.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, με περιγραφή της  περιόδου άνθισης του Μικρασιατικού Πολιτισμού και ταυτόχρονη προβολή υλικού από το φωτογραφικό υλικό του Συλλόγου.
Επίσης στην εκδήλωση συμμετέχει και το μουσικό σχήμα «Δήθεν», που θα ερμηνεύσει τα ανέκδοτα τραγούδια του Σμυρνιού συνθέτη Παύλου Παντελίδη, ενώ το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς  της Μικράς Ασίας.