Ερχεται η τηλεματική στις συγκοινωνίες

smart_stop-300x242

Σε επαναλαμβανόμενες έρευνες που έχει κάνει ο ΟΑΣΑ έχει αποδειχτεί ότι η ελκυστικότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι ούτε η συχνότητα, ούτε η ταχύτητα των οχημάτων. Το κοινό απαιτεί αξιοπιστία και κυρίως γνώση του πότε παιρνάει κάθε όχημα για να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ.
Ετσι όπως ανακοινώθηκε βρίσκεται στην τελική φάση του, ο διαγωνισμός για την τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς εγκρίθηκαν από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης τα τεύχη για την τελική φάση του διαγωνισμού.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για τις «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ», με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Συγκεκριμένα, το  έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1.000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ και οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς και από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.