Συνέδριο την Πέμπτη για την Πολιτική Προστασία

ethelodes2

Το «Τελικό Διαπεριφερειακό Συνέδριο» με θέμα «Περιφερειακές Πολιτικές Πρόληψης Καταστροφών» διοργανώνει στην Αθήνα, στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ως Επικεφαλής Εταίρος του προγράμματος INTERREG IVC για την ολοκλήρωση του έργου CivPro «Περιφερειακές Στρατηγικές Πρόληψης Καταστροφών».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα θα γίνει η παρουσίαση του «Ευρωπαϊκού Προτύπου Πολιτικής Πρόληψης Καταστροφών σε Περιφερειακό και Τοπικό Επίπεδο». Παράλληλα θα γίνει συμβολική παράδοση (ΕΒΕΑ, 8/11/12 ώρα 10.00 π.μ.) στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια από την ομάδα του έργου CivPro, μίας «βιβλιοθήκης» που αριθμεί σήμερα περισσότερες από 10.000 σελίδες σχεδίων και κειμένων αναφοράς για το σύνολο των καταστροφών, σε όλα τα επίπεδα, η οποία οργανώθηκε μετά από τρία χρόνια συνεργασίας των 11 εταίρων από 10 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο έργο, ανταλλαγών τεχνογνωσίας, αναγνώρισης και αξιολόγησης καλών πρακτικών, μελέτης και ανάπτυξης των στρατηγικών πρόληψης καταστροφών, που εφαρμόζονται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΓΓΠΠ διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Ο ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην πρόληψη και τη διαχείριση των καταστροφών».