Με παρέμβαση Στυλιανίδη συνάντηση Γερμανών με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

arxiepiskopos

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη έγινε συνάντηση εργασίας βαυαρικής αντιπροσωπείας υπό την Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Christine Haderthauer με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή “αισθάνομαι ότι βρίσκομαι υπό κατοχή” (σημείωση του myota.gr).
Κατά τη συνάντηση συνεχίζει η ανακοίνωση, ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία της βαυαρικής πλευράς, η οποία υποστηρίζεται από Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες καθώς και από την ορθόδοξη Εκκλησίας της Γερμανίας, να στηρίξει οικονομικά αλλά και σε είδος το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα χρήματα θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών, για τη σίτισή τους καθώς και τη στήριξη βρεφονηπιακών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενώ στο τέλος του μήνα θα διοργανωθεί στο Μόναχο από το δικηγόρο και αντιπρόεδρο της Ελληνογερμανικής Ένωσης κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη συναυλία με τη Βίκυ Λέανδρος, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.
Μετά τη συνάντηση με τη γερμανική αντιπροσωπεία, ακολούθησε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με αντιπροσωπεία των πολύτεκνων της Αττικής, όπου ο πρόεδρος κ. Θεοτοκάτος έθεσε μια σειρά από ζητήματα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τη Γερμανίδα Υπουργό και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη συγκινητική πρωτοβουλία, υπογράμμισε τη σημασία που έχουν τέτοιες ενέργειες για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται και ειδικά για τις πολύτεκνες οικογένειες και ζήτησε από την Γερμανίδα Υπουργό, η χώρα της να στηρίξει όπως μπορεί τους αγωνιζόμενους Έλληνες.
Η Υπουργός κα Christine Haderthauer μετέφερε τους χαιρετισμούς της κυβέρνησής της, δηλώνοντας ότι «η Γερμανία και ιδιαίτερα η Βαυαρία που έχει ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός». Συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία της Ελλάδος για το σημαντικό ανθρωπιστικό τους έργο και δεσμεύτηκε να είναι αρωγός στις προσπάθειες που αφορούν στις πολύτεκνες οικογένειες.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, που ως εντεταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα μεσολαβεί σε τέτοιου είδους συνεργασίες τόνισε: «Ευχαριστώ θερμά την αγαπητή συνάδελφο για την κινητοποίησή της υπέρ της Ελλάδος. Ευχαριστώ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και τη βαυαρική ραδιοφωνία και τηλεόραση για τη χορηγία που προσφέρει υποστηρίζοντας το εξαιρετικό έργο του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τέλος, ευχαριστώ και την ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας που στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας. Θέλω να παρακαλέσω την άξια συνάδελφό μου, με όση δύναμη διαθέτει, τόσο στο βαυαρικό κοινοβούλιο, στην κυβέρνηση αλλά και στη γερμανική πολιτική σκηνή, να συμβάλλει ώστε όσο αυστηρές είναι οι απαιτήσεις των δανειστών μας για περικοπές των δημοσίων δαπανών και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εξίσου αυστηρές να είναι και για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας αλλά και κάθε πολιτικής που αφορά στην ποιότητα ζωής και στην προοπτική των παιδιών μας. Έτσι μόνο θα επιτύχουμε την πραγμάτωση της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και τη διάσωση των κοινών ανθρωπιστικών μας αξιών».