ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ «Αν δεν αντιδράσουμε και σήμερα, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το μνημόσυνο της τοπικής αυτοδιοίκησης

kasimatis2

 

Να μην δοθούν στοιχεία εργαζομένων στο πλαίσιο του «προγράμματος κινητικότητας» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σήμερα ή στο μέλλον, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού αποδεχόμενο την εισήγηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη.

Ο Δήμαρχος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά διαπιστωτική πράξη για απόλυση εργαζόμενου, αορίστου ή μονίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας έρθει κάποιος διορισμένος στη θέση μου να τις υπογράψει».

Σε ό, τι αφορά στους εργαζόμενους του Δήμου ενημέρωσε ότι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που θέτει αυτό το πρόγραμμα, υπογράμμισε όμως ότι  κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος από εδώ και στο εξής.

Αναφερόμενος στη συνολική κατάσταση στην αυτοδιοίκηση μίλησε για στοχοποίηση του μοναδικού θεσμού που συγκρατεί την κοινωνική συνοχή τα τελευταία χρόνια, με τις περικοπές των πόρων της κατά 69%, με την κατάργηση ακόμα και της ελάχιστης αποζημίωσης για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, την κατάργηση κατά 40% των επιστημονικών συνεργατών και τώρα την απόλυση εργαζομένων αορίστου χρόνου.

«Αν δεν αντιδράσουμε και σήμερα, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το μνημόσυνο της τοπικής αυτοδιοίκησης» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας αιρετούς και εργαζόμενους να μην επιτρέψουν τη διάλυση του θεσμού.