Κίνδυνος έλλειψης δημοτικών συμβούλων

tzanakoulis2

Διαψεύσαν κατηγορηματικά οι δήμαρχοι δημοσιεύματα που ήθελαν την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ζητάει μείωση των ΚΑΠ προκειμένου  εκείνοι να διατηρήσουν τα μισθολογικά τους κεκτημένα.
Τζανακούλης δήμαρχος Λαρισαίων και Δανιηλίδης δήμαρχος Συκεών εξήγησαν στις παρεμβάσεις τους στην τελευταία συνεδρίαση ότι αντέδρασαν στην απαξίωση του θεσμού μέσω της υποβάθμισης της αξιοπρέπειας των αιρετών συνολικά. Ο κ. Δανιηλίδης πρότεινε είτα να κατέβει η αποζημίωση του Δημάρχου στα επίπεδα του ανειδίκευτου εργάτη, είτε να καταργηθεί πλήρως η δημαρχιακή αποζημίωση προκειμένου να διατηρηθεί η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων. Ο κ. Τζανακοούλης υπογράμμισε ότι σε λίγο δεν θα βρίσκονται δημοτικοί σύμβουλοι για να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια αφού ήδη τα έξοδα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα. Ούτε στς συνεδριάσεις δεν θα έρχονται με κίνδυνο ακόμη και της απαρτίας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης εξήγησε ότι από όλη αυτή τη φασαρία το όφελος είναι μονο 5 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ελλάδας και ότι είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κίνηση δημοσιονομικού στόχου, αλλά για προσπάθεια να βάλουν στο κάδρο της ευθύνης του χρέους την αυτοδιοίκηση και να υποβαθμίσουν τον θεσμό.